Krimibe illő végjáték szerb győzelemmel

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 1. 22:30
Fantasztikus izgalmak közepette söpörte be a világbajnoki címet a szerb férfi vízilabda-válogatott a római vízes világbajnokságon. A negyeddöntőben a magyar csapatot megverő délszláv együttes büntetőkkel győzte le Spanyolországot. Dejan Udovicsics gárdája ezzel visszavágott a csoportmeccsek során elszenvedett vereségért.


A szerbeknek aztán lehetett motivációjuk a finálé előtt! A fiatalítása hullámon átesett együttes a csoportmeccsek során ugyanis meglepő vereséget szenvedett a spanyoloktól, és emiatt majdnem nyolcaddöntőre kényszerült.

No, hát végül nem jutott erre a sorsra a délszláv legénység. Sőt! A legjobb nyolc között épp a mieinket intézték el hosszabbítás után. Volt már tehát rutinjuk a  hosszú csatákban. 

A nézőtér tele volt, ez is mutatta mekkora érdeklődéssel várta mindenki a világbajnokság utolsó mérkőzését. Fantasztikus hangulat és remek játék jellemezte a találkozót, amely kiegyenlített játékot hozott. Nem volt meglepetés tehát, hogy hosszabbításra került sor, ahol szintén nem sikerült eldönteni, mely együttes játékosainak nyakába akasztják majd az aranyérmet. 

Jöhetett a krimi! Minden sportágban valódi orosz rulettnek számítanak a büntetők, a pólóra ez talán még fokozottabban igaz. Az első öt-öt lövés után mindkét csapatból ketten hibáztak, így jöhetett az ismétlés. Az ibériai játékos rontott, Milan Alekszics viszont bebombázta a győztes találatot, így Szerbia lett Róma világbajnoka!

 

FÉRFI VÍZILABDA, DÖNTŐ:
Szerbia–Spanyolország 7–7 (3–2, 0–0, 1–2, 2–2, 1–1, 0–0), ötméteresekkel 7–6
Címkék: vízilabda
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu