Kovács István az új román pólókapitány!

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 5. 13:24
Kovács István, a Honvéd vízilabdacsapatától a 2008-as, Vasas ellen elveszített bajnoki elődöntő után elbocsátott szakember saját elmondása szerint borzasztó körülmények között dolgozhat Romániában. Neki azonban megéri, hiszen nyolc hónap után újra edzősködhet, ráadásul egy válogatott élén - adta hírül egy román napilap, a Krónika.


 

"Nem a pénzért jövök, régi álmom, hogy kijuttassak egy válogatottat az olimpiára - indokolt Kovács István. - Úgy éreztem, mintha visszautaztam volna az időben, amikor megtekintettem a bukaresti Floreasca-uszodát. Nem normális helyzet, hogy Románia ilyen kevés uszodával rendelkezik, ez az oka annak, hogy kevés vízilabdázó van, és nincs kik közül válogatni."

A korábbi román szövetségi kapitány, Vlad Hagiu azután mondott le posztjáról, hogy a nagyváradi olimpiai selejtezőtornán leszerepelt együttese, és nem jutott ki a pekingi játékokra.

Őt az ideiglenesen kinevezett Cornel Rusu követte, ő azonban csak félmegoldás volt. Nála ismertebb és elismertebb szakvezetőt kerestek válogatottjuk élére a románok.

Így merült fel az Újpesttel négy, a Honvéddal hat bajnoki címet szerző Kovács István neve. A románok lepődtek meg a legjobban, hogy igent mondott.

"Mindent megtettünk, hogy Kovács István csak azután lássa a Floreasca-uszodát, miután már aláírt - ismerte el George Gaita, a román vízilabda szövetség elnöke. - Ha előbb szembesül a körülményekkel, könnyen lehet, hogy nem vállalja el a kapitányi feladatot."

A magyar edző úgy találta, hogy jelenleg csak Nagyváradon megfelelőek a körülmények. Ha Bukarestben valamelyest javul a helyzet, akkor később ott is edzőtáborozhatnak.

A konkrét célokkal is foglalkozott már az új szövetségi kapitány. Elsősorban fiatalítani szeretne a jelenlegi együttesen, mivel szerinte most túl magas a válogatott átlagéletkora.

Első megmérettetése új posztján a 2009-es római világbajnokság lesz. Céljai azonban hosszútávúak és vakmerőek: az első hatba szeretné vezetni Romániát a 2012-es londoni olimpián.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu