Koló-alapítvány segíti az utánpótlást

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 19. 14:48
Megható hangulatban rendezték csütörtökön a Kolonics György Alapítvány első hivatalos sajtótájékoztatóját, amelyen elhangzott: a kuratórium tagjai és a segítők is azért dolgoznak, hogy méltóképpen ápolják a tavaly tragikus körülmények között elhunyt legenda emlékét, egyszersmind folyamatosan segítsék a kajak-kenu sport utánpótlását. A munkát elnökként vezeti Angyal Zoltán, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya.


Az alapításhoz kapcsolódó eseményen megjelentek Koló sporttársai, felszólalt Baráth Etele szövetségi elnök, Magyar Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság igazgatója, Angyal Zoltán és Horváth Csaba, a néhai sportember egykori párostársa. Az alapítók között szerepel Kolonics György családja, illetve Kozmann Győrgy olimpiai bronzérmes kenusunk is.

Baráth Etele kiemelte: azért is szükség lesz az alapítványra, hogy azok is tudjanak Kolóról, akik ma még meg sem születtek.

„Ő egy erkölcsi példa és az alapítványnak  is ekkora nagyságot kell elérnie,mind eredményesség, mint anyagi bázis tekintetében…” – mondta a szövetség első számú vezetője.

Angyal Zoltán szerint a szándék tiszta és nemes, olyan mint az elhunyt sportember volt.

„Nagyon remélem, hogy azok a fiatal sportolók, akik valamilyen módon élvezni fogják az alapítvány támogatását, ők is hasonlóan fognak érezni.” – jegyezte meg az alapítvány elnöke.

Horváth Csaba, aki Kolonics György oldalán olimpiai aranyérmet szerzett megható gondolatokkal fejezte be felszólalások sorát: Koló egy olyan iskolát teremtett, ami a mai napig egyfajta mítosz, amire nincs magyarázat. Ő egy más dimenzióban élt és egy más dimenzióban kenuzott, ő maga volt a kenuzás. Jó lenne, ha az Alapítvány olyan tehetségeknek tudna segíteni akik tovább viszik a Gyuri örökségét.”

Baráth Etele elmondta: a mindenkori utánpótlás bajnokság, illetve a Magyarországon megszervezett kenu egyes, 500 méteres futamok is Kolonics György nevét viselik majd a jövőben.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu