Hosszú rekordbeállítása: 105 arany!

Szerző: MTILétrehozva: 2014. október 5. 21:20
A szombati három után vasárnap négy számban bizonyult a legjobbnak Hosszú Katinka az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának negyedik, moszkvai állomásán.


A verseny hivatalos eredményközlője szerint a Vasas klasszis versenyzője 100 méter háton, 100 és 400 méter vegyesen, illetve 200 méter pillangón nem talált legyőzőre. Utóbbi két számban Verrasztó Evelyn harmadikként zárt, míg 100 méter vegyesen negyedik lett. A világ- és Európa-bajnok Hosszú további két fináléban állt rajthoz: 50 méter pillangón harmadikként, 400 méter gyorson pedig negyedikként csapott a célba.

A vasárnapi második diadalát 100 méter háton aratta, amely pályafutása 100. egyéni győzelme volt a rövidpályás vk-sorozatban, összességében pedig 105. aranyérmét nyerte, ezzel az örökrangsorban utolérte az éllovas szlovák Martina Moravcovát.

"Hongkong után azt mondtam, arra, amit ott nyújtottam, még én sem számítottam. Merthogy inkább már akkor is olyasmit vártam magamtól, amire végül Moszkvában voltam képes. A hongkongi verseny talán azért sikerült annyira jól, mert korábban kimentünk, és az a néhány nap nagyon feloldott, kioldott. Most azonban kijött, hogy azért elég kemény volt a terhelés előtte, plusz a hét elején is jó időket úsztam, így Moszkvában már kicsivel nehezebben ment" - nyilatkozta Hosszú, hozzátéve: ennek ellenére nagyon örül, mert például kétszáz pillangón még sohasem úszott ilyen gyorsan, amióta a világkupákon indul.

"Még így, kicsit fásultabban is sikerült hét aranyat nyernem, ami szerintem nagyon jó eredmény. Most irány Budapest, jönnek az újabb nagyon kemény edzések, aztán következhet az utolsó kör a világkupában" - jelentette ki a magyar versenyző.

Vasárnap még egy magyar siker született, Gyurta Dániel 100 méter mellen győzött. Öccse, Gyurta Gergely második lett 1500 méter gyorson, ugyanebben a számban Verrasztó Dávid harmadikként zárt.

Címkék: hosszu_katinka
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu