Hosszú 17 arannyal zárta az ob-t

Szerző: MTILétrehozva: 2014. november 9. 12:28
A zárónapon mind az öt női egyéni számot megnyerte Hosszú Katinka, így 16 egyéni bajnoki címmel zárta a rövidpályás úszó ob-t Százhalombattán. Tizenhét egyéni versenyből csak egyet nem tudott megnyerni - mégpedig pénteken a 800 méter gyorsot -, ugyanakkor egy további elsőséget vegyesváltóban is begyűjtött.


Szombati tökéletes teljesítményét 400 méter gyorson majdnem elrontotta, a délelőtti előfutamában ugyanis - a szövetség tájékoztatása szerint - elszámolta a hosszokat és 350 méternél megállt. Kis híján magával rántotta Novoszáth Melindát is, aki ugyan haladt volna tovább, de visszatért a falhoz, végül a két versenyző előbbi edzőjének, Shane Tusupnak a kurjongatására nekilendült, és épphogy becsusszant a fináléba a hetedik és a nyolcadik helyen. Hosszú aztán délután a tévedését az idei legjobb idejével kompenzálta, amivel megerősítette második helyét a világranglistán.

A férfiaknál a harmadik nap hozta az első duplázást, az egyre figyelemre méltóbb formát mutató Bernek Péter a 200 méter gyors után - melyen három századdal előzte meg Kozma Dominikot - az eseményt záró 1500-as versenyt is megnyerte. Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen remekelt.

A nap végén a gyorsváltót nyerő dunaújvárosi kvartett a bajnokság első és egyetlen felnőtt országos csúcsát állította fel.

"Hetedszer rendeztük meg Százhalombattán a rövidpályás országos bajnokságot, létszámában és minőségében minden idők legjobbjának ítélem az ideit" - értékelt elégedetten Kiss László szövetségi kapitány, de arra emlékeztetett, hogy a válogatottaknak most következik az igazi csúcsforma kialakítása.

Mint mondta: jövő héttől szinte mindenki edzőtáborba vonul, Százhalombattán, Hódmezővásárhelyen, Debrecenben és Balatonfűzfőn készülnek a legjobbak, hogy a dohai vb-n folytatódjon az idei nagy sorozat.

"Szeretnénk teljessé tenni a Grand Slamet, azaz aranyakat hozni a rövidpályás világbajnokságról is, ahogy eddig sikerült a junior Eb-ről, az ifjúsági olimpiáról és a felnőtt Európa-bajnokságról" - fogalmazta meg a vágyakat a szakvezető.

Az ob legeredményesebb egyesülete 17 arannyal a Vasas lett Hosszú Katinka remeklésének köszönhetően. A Kőbánya SC nyolc, a Jövő SC pedig három elsőséget gyűjtött be.

Van egy tipped? Fogadj ITT!

A harmadik napi bajnokok:

férfiak:
50 m hát: Nagy Péter (Vasas) 24.85 mp
100 m pillangó: Cseh László (Kőbánya SC) 52.51 mp
200 m gyors: Bernek Péter (válogatott) 1:44.10 p
400 m vegyes: Verrasztó Dávid (Jövő SC-Veolia) 4:03.11 p
1500 m gyors: Bernek Péter (válogatott) 14:46.18 p
4x50 m gyorsváltó: Dunaferr (Takács Krisztián, Sincki Ádám, Gyárfás Bence, Balog Gábor) 1:28.99 p - országos csúcs

nők:
50 m pillangó: Hosszú Katinka (Vasas) 26.70 mp
100 m hát: Hosszú Katinka (Vasas) 58.07 mp
200 m pillangó: Hosszú Katinka (Vasas) 2:05.85 p
400 m gyors: Hosszú Katinka (Vasas) 4:00.33 p
400 m vegyes: Hosszú Katinka (Vasas) 4:30.97 p
4x50 m vegyesváltó: Vasas (Kovács Nikolett, Ferenczi Fanni, Hosszú Katinka, Márka Adrienn) 1:53.55 p

Címkék: hosszu_katinka
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu