Földi: Passzok nélkül Dumi sem remekel

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 11. 21:55
Túl a bajnokság alapszakaszának jelentős részén, a Magyar Kupa négyesdöntője után, a második Euroliga csoportmeccs előtt: Földi László, a Vasas vízilabdacsapatának vezetőedzője értékeli csapata eddigi teljesítményét.


- A bajnokságban túlvannak a rangadókon, egyedül a Vasas veretlen, hogyan értékeli ezt az őszt?


- Még azért vár ránk jópár nehéz mérkőzés, hogy messzire ne menjek, mindjárt a következő fordulóban játszunk az Újpesttel. Őket pedig semmiképp sem becsülném le, hiszen okoztak már az idén meglepetést, például a Magyar Kupában. Persze, jó érzés elsőnek lenni, jó érzés veretlennek lenni, különösen ilyen jó teljesítménnyel.



- A Magyar Kupa döntőjében azonban nem nyújtott olyan jó teljesítményt a Vasas: kikaptak az Egertől, és egyedül Varga Dénes volt igazán eredményes.


- Erre én azt mondom, hogy a vízilabda összetett játék, ha a csapattársak nem passzolják oda azokat a labdákat, akkor Dumi sem tudta volna belőni. Én kicsit óvatosan bánnék a vízilabda esetében az egyéni teljesítmények ilyen szintű kiemelésével, hiszen ha amögött az egy ember mögött nincs ott az a csapat, akkor ő egyedül sem tud ekkora eredményeket elérni. Természetesen Dumi fantasztikus teljesítményt nyújtott, ezt el kell ismerni.

- Azóta nyilván elemezték a mérkőzést, mi okozta a vereséget?


- Erről nagyon hosszasan lehetne beszélni, megpróbálom röviden összefoglalni. Egyrészt az Eger nagyon jól játszott aznap, jobban, mint mi. Másrészt pedig fáradtak is voltunk, hiszen előző nap is mi játszottuk a második meccset, ráadásul csak hosszabbításban nyertünk. Voltak olyan játékosok, akiknek aznap sokat kellett játszaniuk, ők nyilván nem voltak olyan frissek másnap. Aztán említhetnék külső körülményeket, hogy a négy olimpiai bajnokunknak délelőtt még szponzori rendezvényre kellett mennie, így ők csak később csatlakozhattak a csapathoz. Persze, az ilyenre el kell menni, de az Eger és a Domino bajnokai például nem voltak ott. Mindegy, ezzel már nem foglalkozunk, előre tekintünk...



- Még egy kicsit visszautalva a Kupára, a Honvéd elleni elődöntőjük után nagy port kavart néhány játékvezetői ítélet, Juhász Györgyöt el is tiltották az év végéig. Erről mi a véleménye?


- Érdekes dolog, én azt gondolom, hogy a vízilada egy szubjektív sportág. Nehéz bármit is úgy mondani, hogy ne bántsak meg vele senkit... Ilyen ítéletek mindig is voltak, nem tudom, ez most miért kapott ekkora figyelmet. Precedens értékű lehet azonban, és előfordulhat, hogy ezután ilyen ítéletnél mindig előveszik majd a bírókat, nem tudom. Hibázik a játékvezető is, de ő se szól egy mérkőzés után oda a játékosnak, hogy te hány ziccert hagytál ki. Ez benne van a játékban, de ez egy belső ügy, az ilyesmit oldják meg a szövetségen belül. Nem egy különösebben nagy dolog ez, a média fújta fel túlságosan. Én azt gondolom, hogy csalás egyik mérkőzésen sem történt egyik fél javára sem.



- Szombaton Euroliga, mit vár a Partizan Beograd elleni meccstől?


- Mindenképpen nyerni szeretnénk, de azt tudni kell, hogy a Partizán a világ egyik legerősebb klubcsapata. Több szerb válogatott játékos is játszik benne, nagyon erős együttes alakult ki Belgrádban. Egy jó teljesítménnyel azonban a Vasas le tudja győzni a Partizánt Budapesten.



- Mindenki egészséges a csapatban?


- Rajtam kívül... De szerencsére nekem nem kell vízbe ugranom. Vörös Viktor nyaka még mindig nem jött rendbe, ő valószínűleg már nem is játszhat idén.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu