Fodor Zoltán: Szó sem lehet lazításról

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 23. 16:54
Nagy megtiszteltetésben részesült pénteken az olimpiai bajnok kenus Vajda Attila és az ezüstérmes birkózó Fodor Zoltán. A pekingi olimpia újabb két magyar hőse a Bozsik-stadionban helyezte el kézlenyomatát a Magyar Sportcsillagok Falán. A Hemingway Alapítvány által létrehozott emlékhelyen ez idáig 150 sportoló kézlenyomatát és aláírását helyezték el, amely a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF) látható.


- Nagyon boldog vagyok, hogy méltónak találtak erre a kitüntetésre – mondta Fodor a „tenyerelést” követően. - Rendkívül büszkévé tesz, és igyekszem mindig megfelelni ennek a bizalomnak.

A huszonharmadik életévét néhány héttel az olimpia előtt betöltő sportoló már azzal is óriási meglepetést okozott, hogy 2007-ben éppen a korábbi olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándort szorította ki a válogatottból, s indulhatott el a bakui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Élni is tudott a bizalommal, hiszen az ott elért nyolcadik helyével megszerezte a pekingi kvótát, majd a kínai fővárosban óriási meglepetésre egészen a döntőig menetelt.

- Az olimpiát követően leginkább akkor hallottunk önről, amikor arról volt szó, hogy klubja, a Ferencváros kizárja a tagjai sorából.
- Azóta szerencsére megoldódott ez a gond és természetesen továbbra is a Ferencváros birkózója maradtam. Ráadásul úgy tűnik, hogy a szakosztály anyagi helyzete is stabilizálódott, mióta a korábbi szövetségi kapitány, Szőnyi János lett az elnök. Sikerült támogatókat szereznie és örömmel mondhatom, hogy azóta rendesen kapjuk a fizetésünket.

- Akkor most már tényleg csak a birkózással kell foglalkoznotok. Azért beszélek többes számban, mert elég jó kis csapat jött össze ott Sike András keze alatt a Fradiban.
- Igen. Gyakorlatilag a fél válogatott keretet mi adjuk, ráadásul Bácsi Petivel az eredményesebbek közé is tartoztunk.

- Az olimpiát követő esztendő egy kicsit speciális szokott lenni. A sportolók egy része ezt az idényt egy kicsit lazábbra veszi. Te hogyan készülsz erre az idényre?
- Nem tudom, hogy más sportágban ez hogy van, de én még azt is komolyan megérzem, ha egy hetet kihagyok. Sajnos az elmúlt héten elkapott egy kis betegség, tulajdonképpen ezért is vagyok itt, mert amúgy egy törökországi versenyre utaztam volna a válogatottal.

- Nyugtass meg, most már azért jobban vagy.
- Persze, csak egy hetet hagytam ki. De fekvenyomásban tizenöt kilóval bírtam kevesebbet, mint előtte. Szóval szó sem lehet pihenésről, vagy lazításról. Teljes erőbedobással készülök az idei világversenyekre is.

- Az olimpia után mennyit hagytál ki?
- Két hónapot. Persze ez sem azt jelentette, hogy akkor semmit sem csináltam. Otthon ugyanúgy készültem, csak nem futottam naponta tíz kilométereket. Aztán októberben megkezdtük a kemény alapozó felkészülést, most is ez a szakasza zajlik még a felkészülésnek. Aztán szépen lassan elkezdjük a formaidőzítést a március 31-én kezdődő vilniusi Eb-re. Szeptemberben meg jön majd a világbajnokság, de a fő cél a londoni olimpia.

"$$fhvideo:69815$$"
FODOR ZOLTÁN OLIMPIAI DÖNTŐJE 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu