Farkasra vadászik egész Európa

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 10. 17:53
A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) hétfőn európai elfogatóparancsot adott ki az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmes birkózó, Farkas Péter ellen. Magyar sajtóforrások úgy tudják, a bűnsegédként elkövetett kábítószerrel való visszaéléssel körözött sportoló Thaiföldön bujkál, így a bíróság felülvizsgálhatja döntését, amennyiben bebizonyosodik, az olimpikon Európán kívüli tartózkodik.


Már a magyar határokon túl is keresik Farkas Pétert, aki testvérével, Károllyal pontosan egy héttel ezelőtt szökött meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) épületéből. Az állami szerv hétfőn egész Európára érvényes elfogató parancsot adott ki az egykori olimpiai bajnok birkozó ellen.

 

Testvérét már korábban, az ítélethirdetés után egy nappal Vecsésen elfogták, ugyanakkor a sportolót továbbra sem találják a hatóságok. A magyar sajtóforrások szerint Farkas Péter Thaiföldön bujkál, így az európai országokra érvényes letartóztatási parancs érvényét vesztheti.

 

A PKKB amennyiben hivatalos információkat szerez arról, hogy az egykori ötkarikás aranyérmes elhagyta az európai kontinenst, felülvizsgálja döntését.

 

A Farkas-testvérek ügyében régóta nem született döntés, az elsőfokú itélet szerint Károly egy XVII. kerületi ingatlanon termesztett marihuánát 2001-től három éven át, míg Péter bűnsedégként tevékenykedett.

 

Barcelona kötöttfogású birkózó olimpiai bajnoka összesen hat évet ülhet, ha jogerőre emelkedik ez az ítélet, mert egy korábbi büntetőügyben jogerősen kiszabott egyéves felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is elrendelte a PKKB.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu