Eb-érem a tét a magyar-románon

Szerző: MTILétrehozva: 2013. október 4. 18:19
A román csapat lesz a magyar női asztalitenisz-válogatott ellenfele a szombati Eb-negyeddöntőben, Schwechatban, ahol első mérkőzésükön rögtön az éremért játszanak Póta Georgináék.


Az Eb-bronzérmes magyar együttesnek kiemeltként az első napon nem volt feladata, így az egyenes kieséses rendszerű lebonyolításban azonnal az elődöntőbe jutásért, azaz a dobogóért lép majd asztalhoz szombaton 14 órakor.

A pénteki nyolcaddöntőben a románok, ha nehezen is, de a papírformának megfelelően legyőzték Ukrajnát. Az első meccsen az európai ranglistán negyedik Elizabeta Samara meglepetésre kikapott Margarita Peszockától, de a folytatásban Daniela Dodean és Szőcs Bernadett hozta a kötelezőt. Peszocka ugyan Dodeant is megverte - 0-2-ről hozta vissza a meccset -, s ezzel egyenlített, ám a mindent eldöntő találkozón Samara simán nyert Bilenko ellen, így alakult ki a 3-2-es végeredmény.

Téglás Péter, a magyar női együttes szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta, óriási előny a románok számára, hogy már túl vannak a bemutatkozáson: "az első két emberük két-két meccset tudott játszani élesben; ráadásul hiába mi vagyunk jobb helyen kiemelve, a világranglistás helyezések szerint a román a jobb csapat".

Téglás, akinek vezetésével, eddig 12 Eb-érmet nyertek a nők, hozzátette, a két hete edzésen bokasérülést szenvedett Póta Georgina mindenképpen játszik szombaton. "Edzésen már tudott meccset játszani, azt mondta, 90 százalékos a lába, de holnap teszteli majd először élesben. Az első meccsen kiderül, hogy bírja" - mondta Téglás.

A második vonalban szereplő férfi válogatott ugyancsak szombaton kezdi meg szereplését, a szövetségi kapitányként az Eb-n debütáló Pázsy Ferenc együttese a pénteken 18 órakor kezdődő Ukrajna-Bulgária összecsapás győztesével találkozik először. Az első vonalba jutásért két meccset kell nyerni a magyaroknak.

Címkék: asztalitenisz
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu