Budapest mégsem pályázott a vizes vb-re

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 3. 16:43
Heten mutattak korábban érdeklődést, végül is hárman pályáztak a vizes sportok 2013-as csúcseseményére, az úszó, vízilabda, műugró, szinkronúszó és hosszútávúszó világbajnokságra: Dubaj, Hamburg és Moszkva. Budapest végül nem jelentkezett. A magyar főváros ugyan 2006 után 2010-ben is Európa-bajnokságnak adhat otthont, de a vb-rendezés egyelőre álom marad.


 

„Bár az Országgyűlés turisztikai és sportbizottsága egyhangúan támogatta a pályázatot, bár valamennyi parlamenti párt vezetője egységesen mögénk állt, végül is nem jelentkezhettünk” - közölte Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó-szövetség elnöke, a LEN alelnöke, aki egyébként a végső döntés megszületésekor már a Nemzetközi Úszó-szövetség (FINA) tagja is lesz egyben.

„A szabályok értelmében, ha bármelyik pályázó elnyeri a rendezés jogát, de később kiderül, hogy más helyszínt kell keresni, mert nem tudja biztosítani a feltételeket, akkor azt kétmillió dolláros büntetéssel sújtják. Sajnálatos, hogy az általános akarat ellenére sincs meg a feltétele a majdani fedett uszoda felépítésének, és ezért most még csak nem is neheztelhetünk” – folytatta a sportdiplomata.

„Megértettük, jelen gazdasági helyzetben, amikor a nyugdíjasok tizenharmadik havi juttatása is megkérdőjeleződik, amikor emberek a munkahelyeiket veszítik el, nincs pénz egy sportlétesítményre, még ha mindenki úgy is látja, hogy egy úszó, vízilabda közös világeseményre egyaránt büszkék lehetnénk. Viszont 2006 után 2010-ben is mi rendezzük az úszó Európa-bajnokságot: fogjuk fel úgy, hogy ez is nagy ünnep lesz” – zárta szavait Gyárfás.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu