BL: nincs magyar csapat a legjobb 4-ben

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2013. április 30. 18:50
Nem jutott be a férfi vízilabda Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé Szeged, hiába nyert egy góllal a keddi szerbiai visszavágón a Crvena zvezda ellen, mivel az első meccsen, Hódmezővásárhelyen két góllal kikapott.


Eredmény, férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:
Crvena zvezda (szerb) - A-HÍD Szeged VE 10-11 (1-3, 5-2, 2-2, 2-4)
a magyar csapat góldobói: Kunac 3, Török, Szivós 2-2, Kayes, Kiss Cs., Somogyi, Molnár 1-1
továbbjutott: a Crvena zvezda 17-16-os összesítéssel

A Szegeden aratott 7-5-ös győzelmük után a szerbek magabiztosan várták a kedd esti, belgrádi visszavágót, amelyen azonban a magyar együttes kezdett jobban: a horvát légiós Aljosa Kunac jobb felső sarkos bombájával már az első támadásból előnyhöz jutott (0-1). Gyorsan jött azonban az egyenlítés is (1-1), ám ez nem vetette vissza a Szegedet, amely az új-zélandi Joseph Kayes révén visszavette a vezetést, majd Kiss Csaba dobott gólt emberelőnyben(1-3).

A második nyolc percben szépítettek a hazaiak, Kunac viszont újabb erőteljes lökettel vette be a hazai kaput (2-4), 3-4 után pedig Török Béla bombájából lett gól (3-5). A nagyszünetig azonban fordítottak a hazaiak (6-5).

A harmadik negyed elején maradt a Crvena zvezda-előny (7-5), a Szeged azonban váratlanul feléledt, végre kihasználta emberelőnyös lehetőségeit, és előbb Török szépített, majd Somogyi Balázs egyenlített (7-7). A vendéglátók azonban másodpercekkel az utolsó szünet előtt bevették az amúgy remekül védő Baksa László kapuját (8-7).

A negyedik negyed elején Szivós Márton dobott gólt (8-8). Szűk három perccel a vége előtt Kunacnak köszönhetően a Szeged vezetett (9-10), és ugyanez volt a helyzet bő fél perccel a lefújás előtt, amikor a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás húzásból vette be a belgrádi kaput (10-11).

Az igazi bravúr azonban elmaradt, a Crvena zvezda egygólnyit megőrzött az április 17-ei magyarországi meccsen gyűjtött előnyéből, így keddi veresége dacára bejutott a BL négyes döntőjébe.

Címkék: Szeged Beton VE
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu