Átadták Farkas Péter kiadatási kérelmét

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 12. 12:16
Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium átadta Farkas Péter kiadatási kérelmét az andorrai hatóságoknak, de egyelőre nem tudni, mikor szállítják Magyarországra a jogerősen elítélt olimpiai bajnokot. A szaktárca beszámolója ugyanis nem tért ki erre, de a nemzetközi jogrend negyven napban határozza meg a kiadatási őrizet maximális időtartamát.


Ha az andorrai hatóság kiadja Farkas Pétert, akkor a hazaszállítást az Országos Rendőrfőkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központja hajtja végre.

Ismert, a 2008. novembere óta szökésben lévő olimpiai bajnok birkózót december 26-án élettársa jelenlétében fogták el egy andorrai szállodában. Farkas Pétert december 10-án jogerősen hét év fegyházra ítélték kábítószerrel való visszaélés miatt.

Az 1992-es barcelonai olimpia kötöttfogású aranyérmesét, testvérét és segítőjét 2004-ben vették őrizetbe, mert XVII. kerületi lakásukban vadkender-ültetvényt talált a rendőrség. A megismételt bírósági eljárást követően a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2008. november 3-án Farkas Pétert 5, öccsét Károlyt 7 évi fegyház büntetéssel sújtották. A segítő már akkor is 6 évre szóló büntetést kapott.

A szóbeli indoklás szünetében először Farkas Károly, majd a korábbi kiváló sportember is elhagyta az épületet. A testvérpár fiatalabbik tagját néhány nap után elfogták, az olimpiai bajnok viszont azóta is ismeretlen helyen bujkált.

A jogerős ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek, viszont van helye felülvizsgálatnak és perújításnak. Viszont ilyenkor olyan új, eddig nem ismert, de az ítélethozatalkor már fennálló ténynek kell lennie, amire tud hivatkozni, vagy eljárási szabálytalanság esetén lehetséges még.

A jó magaviselet következtében van helyen enyhítésnek, ha együttműködő az elítélt, illetve a végrehajtás alatt nincs probléma a magaviseletével.

A fegyház a legsúlyosabb büntetési fokozat, de az elítéltek esetében beszámítják az előzetesben töltött időt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu