Aranyos-ezüstös péntek Eindhovenben

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 26. 17:57
Verrasztó Dávid nevéhez fűződik a magyar úszócsapat harmadik aranyérme az eindhoveni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, 22 éves reménységünk 400 vegyesen győzött a pénteki versenynapon. Kapás Boglárkánál csupán Federica Pellegrini bizonyult jobbnak 800 gyorson.


Verrasztó toronymagasan a legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe, és ott is igazolni tudta jó formáját, meggyőző fölénnyel, 4:03,06 perces eredménnyel diadalmaskodott. Az utolsó előtti számban vette át a vezetést, és gyorson még rá is tudott tenni egy-két lapáttal.

Húga, Evelyn (200 m vegyes) és Jakabos Zsuzsanna (200 m pillangó) csütörtöki aranyérme után ő szerezte a magyar csapat harmadik Európa-bajnoki győzelmét a németalföldi városban. Cseh László távollétében először állhatott fel a dobogó tetejére Verrasztó felnőtt világversenyen. A tavalyi rövidpályás Eb-n és az idei budapesti kontinenstornán is csak háromszoros olimpiai ezüstérmes honfitársa tudta megelőzni.

Kapás Boglárka 8:18.56 perces idővel szerzett ezüstérmet 800 m gyorson. Az augusztusi, szingapúri ifjúsági olimpián aranyérmes magyar tinédzser csaknem tíz másodpercet javítva egyéni csúcsán, úgy lett a felnőtt mezőnyben kontinensmásodik, hogy a délutáni úgynevezett gyors futamban, vagyis a nevezési eredmények alapján a legjobb nyolc mezőnyében elsőként csapott célba.

Azért nem lett mégsem Európa-bajnok Kapás, mert a délelőtti lassú futamot nyerő olasz Federica Pellegrini nála is gyorsabbnak bizonyult: a matinés 8:15.20-as idő - mivel az eredményeket a női "maratonin" összesítik - a rövidebb sprintszámokban olimpiai és világbajnok itáliai klasszisnak ért Eb-elsőséget.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu