Aranyeső: Gyurta Dani is verhetetlen!

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 12. 17:44
A toronymagas esélyes, világbajnoki címvédő Gyurta Dániel nem hibázott, meggyőző fölénnyel Európa-bajnoki csúccsal nyerte a 200 méteres mellúszást a Margitszigeten zajló Európa-bajnokságon.


A római vébén aratott győzelmét követően nem lehetett kérdés, az olimpiai ezüstérmes aranyra tör Budapesten.

Ennek megfelelően az elő- és középfutamok során egyaránt a legjobb eredményt úszta Gyurta, olyannyira, hogy legközelebbi riválisa közel másfél másodperccel kullogott mögötte.

A fináléban a norvég Alexander Dale Oen ijesztett rá a mintegy ötezres tömegre, amikor az első százon meglehetősen jó tempót diktálva fej-fej mellett haladt fiunkkal, de aggodalomra nem volt ok, mivel a harmadik ötvenen Gyurta fokozta az iramot és meglépett.

Ugyan Hugues Duboscq némileg felzárkózott az utolsó fordulóra, ám a hajrát nem bírta, nem úgy a magyar klasszis, aki közel hét tizeddel legyőzve norvég riválisát szerezte meg harmadik aranyérmünket az Európa-bajnokságon.

A finálé másik magyar résztvevője, Molnár Ákos 2:12.76-tal nyolcadik lett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egy századon múlt a magyar dupla arany
Szenzáció a Margitszigeten! Kettős magyar győzelem született a női 200 méteres vegyes úszásban, miután Hosszú Katinka egy századdal megelőzve Verrasztó Evelynt Európa-bajnoki címet szerzett Budapesten. Kedden a hosszabb távon,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu