Zidane helyett Sagnol, a Lyon is váltott

Szerző: SHLétrehozva: 2014. május 23. 16:51
Két nagynevű francia klub is edzőt váltott pénteken Franciaországban. A Girondins Bordeaux a korábbi francia válogatott jobbhátvédnek, az U21-es nemzeti csapatot irányító Willy Sagnolnak, az Olympique Lyon pedig korábbi védőjének, a most lezárult szezonban a Reimsnél tevékenykedő Hubert Fournier-nek szavazott bizalmat.


Sagnol - aki hároméves kontraktust írt alá a Bordeaux-val, és Francois Gillot utódja lesz - a Bayern Münchenben lett igazán ismert játékos, 2000 és 2009 játszott ott, a müncheni csapattal ötször nyert bajnokságot, egyszer Bajnokok Ligáját. A francia válogatottban 58-szor lépett pályára, tagja volt a 2006-ban vb-ezüstérmes együttesnek.

A Bordeaux tárgyalásban állt a futball-legenda Zinedine Zidane-nal is az  elmúlt hetekben, de végül nem született meg az egyezség. A Girondins elnöke szerint azért nem tudtak megállapodni Carlo Ancelotti Real-vezetőedző jelenlegi segítőjével, mert "Zidane és családja túlságosan is kötődik Madridhoz". Zizou négy szezont játszott Bordeaux-ban, UEFA-kupa-döntőig jutott a Garonne-partiakkal a 90-es évek közepén.

Fournier 58 meccsen szerepelt a Lyonban 1998 és 2000 között, edzői pályafutásának harmadik állomása lesz a hétszeres bajnok OL.

A 2013-2014-es kiírásban a középmezőnyben végzett a Reimsszel, amelyet előzetesen az egyik legfőbb kiesőjelöltnek tartottak. Két évre kötelezte el magát, Rémy Garde-ot váltja.

Címkék: zinedine_zidane
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu