Zenit-Milan: ki van rosszabb formában?

Szerző: SHLétrehozva: 2012. október 2. 18:26
Egyik csapat sem kezdte jól a szezont, a hazai bajnokságban csak bukdácsolnak, és a Bajnokok Ligája első fordulójában egyik gárda sem tudott gólt szerezni. Ezért nagyon kellene egy győzelem mindkettejüknek, de edzőik nem várt nehézségekkel küzdenek. Massimiliano Allegri megpróbálja összeragasztgatni a Silvio Berlusconi elnök által a nyáron szétvert AC Milant, Luciano Spallettinek pedig az orosz játékosok bérlázadásával kell szembenéznie.


 

A Zenit Szentpétervár együttesének a Málaga elleni sima 3-0-s Bajnokok Ligája-zakó után fel kell állnia a padlóról, mert ha nem vigyáz, már korán jelentős hátrányba kerülhet a legrangosabb európai kupasorozatban. Ráadásul úgy, hogy Luciano Spalletti csapata korántsem egységes, és egyelőre otthon is formán kívül játszik.

Most is hiányozni fog a térdsérülése miatt már december óta pihenő irányító, a portugál válogatott középpályás Danny, az egyik 40 milliós nyári vétel, a belga Axel Witsel pedig még mindig a beilleszkedéssel van elfoglalva, így nem valószínű, hogy a Milan ellen kezdeni fog.

Az orosz és idegenlégiós játékosok között amúgy sincs meg az összhang, Igor Gyenyiszov és Alekszandr Kerzsakov pár hete keményen felemelte a hangját amiatt, hogy a két nyári igazolás, az együttesen 80 millió euróért Szentéptervárra hozott Hulk és Witsel túl sokat keres a többiekhez képest. Ez pedig biztosan nem tesz jót a csapatszellemnek.

"A Málaga elleni vereség miatt elég kényelmetlen helyzetben vagyunk - mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón Luciano Spalletti, az orosz csapat edzője. - Most győznünk kell ahhoz, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat, de sem a Zenit, sem a Milan nincs jó formában." A csapaton belüli "fizetés-lázadásról" persze hallgatott.

"Szerintem Hulk sokat számít majd elöl második csatárként, mert új megoldásokat, lehetőségeket dolgozhat ki. Nagyon örülök, hogy a mi csapatunkban játszik. Axel Witselnek minden esélye megvan a szerdai játékra, de óvatosnak kell lennünk az újakkal, nehogy túl nagy nyomást helyezzünk rájuk."

Az AC Milan egyelőre csak bukdácsol az olasz bajnokságban, jelenleg a 11. helyen, és a sajtó már többször is megszellőztette Massimiliano Allegri vezetőedző távozását. Pedig az edzőnek egy nyári nagytakarítás után kell rendet tennie a San Siróban és környékén, és nézve a keretváltozás méreteit, ez biztosab nem fog pár hét alatt menni.

Alexandre Pato továbbra sem játszhat, bár ezt már megszokták a hívek és a csapattársak. Francesco Acerbi sem utazott el Oroszországba, de Sulley Muntari és Mathieu Flamini játéka is kétséges. Csatárposzton nem olyan rossz a helyzet, pedig nyáron nem kisebb név távozott a csapattól, mint Zlatan Ibrahimovic, aki most Párizsban keresi a szerencséjét.

Giampaolo Pazzini a nyáron érkezett a klubhoz, Antonio Cassanóval cseréltek helyet Milánón belül, és mellette a 19 éves Stephan El Shaarawy is megtanult úszni a mélyvízben, hat (igazából az utóbbi három) bajnoki meccsen négy gólt szerzett. A Milannak is szüksége lenne egy jó eredményre az Anderlecht elleni kínos 0-0, és a csalódást keltő szezonrajt után.

"Fontos meccs lesz ez már csak azért is, mert a csoport két favoritja küzd meg egymással. Bár az első fordulóban ez egyik csapatnál sem látszott - mondta Massimiliano Allegri. - Som Zenit-meccset néztem meg, és nem hinném, hogy krízisben van a csapatuk."

"Spalletti remek és okos edző, akinek erőssége, hogy rá tudja venni a játékosait a pályán kívüli gondok mellőzésére. Az orosz futball folyamatosan fejlődik, nagyszerű játékosok mennek az országba a világ minden tájáról."

UEFA BAJNOKOK LIGÁKA 2012/2013

C CSOPORT, 2. FORDULÓ:
ZENIT SZENTÉPTERVÁR (orosz) - AC MILAN (olasz), okt. 3., 20:45
Szentpétervár, Petrovszkij Stadion V.: Felix Brych (német)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
ZENIT SZENTPÉTERVÁR: Malafejev - Anyjukov, B. Alves, Lombaerts, Criscito - Sirokov, Zirjanov, Gyenyiszov - Bisztrov, Kerzsakov, Hulk Vezetőedző: Luciano Spalletti
AC MILAN: Abbiati - Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio - De Jong, Montolivo, Nocerino - Boateng - El Shaarawy, Pazzini Vezetőedző: Massimiliano Allegri

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu