Zenit: Hulk annyit ér, mint Witsel

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 7. 14:18
Egyaránt 40 millió euróba került az orosz bajnok Zenit Szentpétervárnak Hulk (FC Porto) és Axel Witsel (Benfica) is, akiket az átigazolási időszak végén szerződtetett a klub. A két portugál együttes még az eladásnál is rivalizált egymással.


 

Makszim Mitrofanov, a Zenit Szentéptervár vezérigazgatója megmutatta az R-Sportnak azokat a szerződéseket, amelyekben a két új igazolás, a Portugáliából jött brazil Hulk és a belga Axel Witsel átigazolási árát rögzítik. Ezek alapján kiderült: mindkét játékos egyaránt 40 millió euróba került.

"Ezek az árak tükrözik a piaci állapotokat - mondta a vezető egy csütörtöki interjúban. - Egyben azt is, hogy a két portugál klub mekkora harcban áll egymással." Az orosz egyesület ugyanis Hulkot az FC Portótól, Witselt pedig a Benficától, azaz a mediterrán ország két legnagyobb rivális klubjától szerezte meg.

"A Benfica csak akkor volt hajlandó aláírni Witsel eladási papírjait, amikor megbizonyosodott arról, hogy a rivális Porto valóban eladta Hulkot." A fizetésüket ugyan nem árulta el, de Mitrofanov nem hiszi, hogy túl sok pénzt adtak volna a játékosokért.

Ugynakkor a portugál csapatok továbbra is érdekeltek maradtak Hulk jövőjében. Az FC Porto 10 százalékot kap az árból, ha a jövőben a Zenit 70 millió eurónál többért adja el Hulkot, a Benfica pedig ugyancsak ennyit, ha Witsel 60 milliónál többért kel el.

Mindkét játékos szeptember 14-én debütálhat új csapatában, a Tyerek Groznij ellen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu