Zanetti nem vállalja a 20. szezont

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2014. május 6. 19:04
A szezon végén visszavonul Javier Zanetti, az Internazionale labdarúgócsapatának 40 éves kapitánya. 1112 mérkőzést (tétmeccs, válogatott összecsapás) játszott eddig pályafutása során, annyit mint egy mezőnyjátékos sem a modern futball történetében.


„Úgy érzem, most jött el az idő. A tavalyi sérülésem után még mindenképpen be akartam bizonyítani, hogy vissza tudok térni, ez sikerült" – nyilatkozta kedden az argentin La Nacion című lapnak a legendás szélső hátvéd, aki alig több mint egy éve szenvedett Achilles-ín-szakadást, amely után felépült és a mostani szezonban 10 olasz bajnoki mérkőzésen szerepelt.

Zanetti az argentin Talleresben kezdte profi pályafutását, majd a Banfieldhez igazolt, ahonnan 1995-ben szerződött az Internazionaléhoz. A milánói klubban 856 mérkőzést játszott, ezen belül 613 bajnoki meccset, ennél többször egy csak Paolo Maldini lépett pályára Olaszországban. A kiváló védő az Interrel ötször nyert bajnokságot és négyszer Olasz Kupát, valamint az UEFA Kupában, a Bajnokok Ligájában és klub-világbajnokságon is csúcsra ért a gárdával.

Az argentin válogatottban 145-ször lépett pályára úgy, hogy a 2006-os és a 2010-es világbajnoki csapatból is kimaradt. Mellőzése mindkétszer komoly felháborodást váltott ki hazájában.

A múlt hétvégi derbin nem küldte be Mazzarri, a szombati, Lazio elleni bajnokin köszönhet majd el a Nerazzurri-tábortól.

Címkék: Javier Zanetti
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu