Wenger esküdözik és magyaráz

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 15. 20:05
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere határozottan kijelentette, hogy továbbra is aktív marad a piacon az átigazolási időszakban, arra azonban nem adott pontos választ, hány játékost tervez/fog leigazolni. Ugyanakkor Gervinho távozását is megmagyarázta.


 

Arsene Wenger eddig mindenkiről lecsúszott a 2013-as nyári átigazolási időszakban, amely szeptember 2-án zárul le. A francia menedzser azonban megígérte, hogy stábjával továbbra is aktívan figyelik a játékospiacot, ugyanakkor nem tudni, mennyit ér ez a kijelentés, mert garanciát nem vállalt arra, hogy hoznak is valakit a klubhoz.

"Aktívak vagyunk - momdta határozottan Wenger, aki eddig a nyáron csak húszéves, szabadon igazolható francia Yaya Sanogót szerezte meg az Auxerre-től, akinek lehet, hogy jól cseng a neve a korosztályos tornákon, de lássuk be, nem garancia a Premier League-címre, vagy bármilyen kupagyőzelemre.

"Olyan helyzetben vagyunk, mint a Manchester United vagy a Chelsea, ahol mindenki vár valami nagy igazolást, de eddig semmi sem történt. Még 18 nap van házta az átigazolási időszakból, ami hosszú idő. Nem tudom megmondani, hány játékos érkezik, de az utolsó napig aktívak maradunk, ez biztos."

Wenger azonban azt nem veszi figyelembe, hogy az említett csapatok az utóbbi években erősítették a keretüket, és még ha nem is igazolnak senkit, a keretük akkor is versenyképes a Premier League-ben. Egy angol szezonbeharangozó szerint viszont idén éppen az Arsenal lehet az, amelyik lemarad az őrült versenyben.

A klub ugyan a hírek szerint még mindig szeretné leigazolni a Liverpooltól Luis Suárezt, ami valóban nagy fogás lenne, de 50 millió fontnál kevesebbért nem fogják elengedni az Anfield Roadról, ezt Wengernek is fel kell ismerni. Sőt, a keret egyelőre gyengült is, miután az elefántcsontparti támadó, Gervinho nyolcmillióért az AS Romához igazolt.

"Azért döntöttem így, mert nem volt önbizalma, különösen az Emiratesben - tette hozzá Wenger. - Nagyon kreatív játékos, ösztönösen cselez, ez azonban csak akkor hatékony, ha a játékosnak van önbizalma. Úgy éreztem, az utóbbi fél évben nehezen tudott megbirkózni ezzel. Ekkor leültünk beszélni, és tudtam, új kihívást kell adnom neki, új esélyt, hogy az elvesztett magabiztosságát visszaszerezze."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu