Villámgóllal sokkoltak az amerikaiak

Létrehozva: 2014. június 17. 03:31
Az Egyesült Államok húzott hasznot Portugália 4-0-s vereségéből a világbajnokság G-csoportjában, miután az éjszakai mérkőzésen 2-1-re legyőzte a négy évvel ezelőtti negyeddöntős Ghánát. Clint Dempsey mindössze 31 másodperc után betalált, és ugyan az afrikaiak a hajrában egyenlítettek, Jürgen Klinsmann fiainak volt válasza, így ha nem is szenzációt, de egy kisebb meglepetést okoztak a megújult, megfiatalított kerettel.


Az amerikaiak szinte a középkezdésből szerezték meg a vezetést az első percben Clint Dempsey nagyszerű egyéni alakítása nyomán, a ghánaiak azonban ettől nem törtek össze, bár néhány percig érződött rajtuk a gyorsan bekapott gól hatása. Az afrikai csapat az első félidő hátralévő részében jóval többet támadott, mint riválisa, de vagy a beadásokba, vagy a befejezésekbe csúszott hiba, így egyenlítenie a szünet előtt nem sikerült. Az amerikai együttes leginkább a stabil védekezésre és a gyors ellentámadásokra fektette a hangsúlyt.

Fordulás után semmi sem változott a játék képe, a ghánaiak egyfolytában támadtak, ellenfelük szinte a felező vonalon sem tudott átmenni, de nem is törekedett rá, az amerikaiaknak egyértelműen az eredmény tartása volt a céljuk. Az afrikaiak erőfeszítései a hajrá kezdetén érettek góllá, de nem sokáig örülhettek, riválisuk ugyanis néhány perccel később ismét betalált, ezzel ismét megszerezte a vezetést, egyben el is döntötte a mérkőzést.

VILÁGBAJNOKSÁG, G-CSOPORT, 1. FORDULÓ:

Ghána-Egyesült Államok 1-2 (Dempsey 1., Brooks 86., ill. A. Ayew 82.)


Ghana vs USA 1 -2 All Goals World Cup Brazil 16... by edn-qrz

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Németország 1 1 0 0 4-0 3
2. Egyesült Államok 1 1 0 0 2-1 3
3. Ghána 1 0 0 1 1-2 0
4. Portugália 1 0 0 1 0-4 0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu