Vége Giggs hihetetlen pályafutásának

Szerző: SHLétrehozva: 2014. május 19. 17:04
Ryan Giggs bejelentette visszavonulását azután, hogy kinevezték az új menedzser, Louis van Gaal segédedzőjének a Manchester Unitednél. 1990 novemberében kapta meg első profi kontraktusát a walesi legenda az MU-nál, a PL-éra legsikeresebb játékosaként, 40 évesen fejezte be, segédedzői teendőire koncentrál.


"Hihetetlenül büszke vagyok arra, és szerencsésnek tartom magam, hogy a legnagyszerűbb klubot képviselhettem 963 meccsen keresztül, és 64-szer Wales mezét is viselhettem. Mindig is arról álmodtam, hogy a Manchester Unitedben futballozhassak, az MU-t segíthessem. Szomorú vagyok amiatt, hogy nem tehetem többé, ugyanakkor boldog is, mert beteljesült az álmom. Új fejezet kezdődik az életembem, izgalommal várom, mit hoz a jövő. Hálás vagyok csodálatos szurkolóinknak, minden percet élveztem a pályán az MU szerelésében" - írta a drukkerekhez intézett hétfői levelében a Premier League-éra legsikeresebb labdarúgója.

Giggs fontos láncszeme volt az első bajnokcsapatnak a Ferguson-érában, 1993-ban, csakúgy, mint a legutóbb aranyérmet nyert MU-nak, 2013-ban, szintén a skót mester regnálása alatt. Átélhette a klubtörténet első triplázását, 1999-es szólótalálata talán az FA-kupa-történet legszebbje.

Abban a megtiszteltetésben részesülhetett, hogy David Moyes menesztése után rábízták a csapatot a most lezárult bajnoki idény hajrájában. Búcsúja felejthetetlen: úgy köszönt el 24. MU-idényében, 40 évesen, hogy becserélte magát az ifjonc  Tom Lawrence helyére a Hull elleni, hazai szezonzárón. A győztes meccsen az a 18 éves James Wilson duplázott, akinek szintén a kezdőben biztosíttott helyett Giggs. Mostmár edzői teendőire koncentrál, Louis van Gaal jobbkeze lesz a szakmai stábban.

Ryan Giggs akkor debütált, amikor még létezett a Szovjetunió, Diego Maradona a Napoli játékosa volt, Michael Jordan nem rendelkezett bajnoki aranygyűrűvel, a Manchester Unitedet hétszeres bajnokként tartották nyilván a sportstatisztikusok, a csapat jelenlegi hátvédje, Phil Jones még meg sem született.

Giggs statisztikái:
Debütálás: 1991
Meccsek (mind a Unitedben): 963
Gólok: 168
Percek a PL-ben: 46433
Gólok a PL-ben: 114
Gólpasszok a PL-ben: 162
Díjak: 34
Bajnoki címek: 13
FA-kupa: 4
BL: 2
Ligakupa: 3

GIGGS GÓLJA AZ ARSENAL ELLENI FA-KUPA-ELŐDÖNTŐBEN, 1999-BEN:

Címkék: Ryan Giggs
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu