Útelágazás előtt az Arsenal és a Pool

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 19. 18:05
A Premier League nyitó köréből a manchesteri gigászok jöttek ki a legjobban, és a második fordulóban tovább „nyerészkedhetnek”, az Arsenal és a Liverpool ugyanis egymásnak feszül – megjósolhatatlan kimenetellel. Gera Zoltán és Fülöp Márton West Bromja a Chelsea-vel akaszkodik össze, a Manchester City (és főleg Kun Agüero) Boltonban izzadhat. Az MU-Tottenham méltó lezárás lesz.


 

PREMIER LEAGUE, 2. FORDULÓ:
Szombat
Sunderland-Newcastle 13:00 óra
Arsenal-Liverpool 13:45
Aston Villa-Blackburn Rovers 16:00
Everton-Queens Park Rangers 16:00
Swansea-Wigan 16:00
Chelsea-West Bromwich Albion 18:30
Vasárnap
Norwich-Stoke 14:30
Wolverhampton-Fulham 15:00
Bolton-Manchester City 17:00
Hétfő
Manchester United-Tottenham Hotspur 21:00

 

 

ARSENAL-LIVERPOOL
Az idény első rangadója – még akkor is, ha az Arsenalt a mainstream szakírók már nem sorolják a Premier League-trófea várományosai közé, míg a Liverpoolnak időre van szüksége ahhoz, hogy az új igazolások beépüljenek a csapatba. Az alaptézisre erősített rá a nyitó forduló: az Ágyúsok gyatra játékkal csak egy pontot csíptek meg Newcastle-ben, de a Vörösök is csak ikszeltek a Sunderlanddel.

A londoniak menedzserére, Arsene Wengerre különösen borús napok köszöntöttek: az UEFA fegyelmi eljárást indított ellene, Alex Song és Gervinho eltiltott, Jack Wilshere még maródi, Cesc Fabregas távozott, és rövidesen Samir Nasri követheti. A franciát ugyanakkor nevezte a szakember a szombati keretbe, és nem kizárt, hogy harcba küldi a Mersey-partiak ellen. Az Ágyúsoknál a védelem bal oldala feltűnően lyukas, Kieran Gibbs és Armand Traoré sérülése vélhetően azt vonja maga után, hogy a nyáron igazolt Carl Jenkinson jobbról ismeretlen területre téved.

A Liverpool sincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen Steven Gerrard még csak kúrálja ágyéksérülését, de a jobb-bekk Glen Johnson játéka is erősen kérdéses. A Sunderlandtől szerződtetett Jordan Henderson visszafogott teljesítményt nyújtott múlt héten, amit Kenny Dalglish paddal büntethet – Dirk Kuyt legnagyobb (kár)örömére. A Suárez, Carroll csatárduó szereplése kulcsfontosságú lehet az Emiratesben, főként úgy, hogy a hazaiak védsora mindkét szélen megbontható – vagy legalábbis annak tűnik.

Áprilisban sokáig emlékezetes mérkőzésen játszott 1-1-et a két csapat, Van Persie 98. percben értékesített büntetőjére Kuyt válaszolt szintén tizenegyesből, a 111. percben.


Az Arsenal várható kezdőcsapata: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny, Jenkinson - Walcott, Ramsey, Frimpong, Arsavin - Van Persie, Samah.
A Liverpool várható kezdőcsapata: Reina - Kelly, Agger, Carragher, J. Enrique - Lucas, Adam, Kuyt, Downing - Suárez, Carroll.

 

CHELSEA-WEST BROMWICH ALBION
Andre Villas-Boas hatalmas reményekkel látott neki a munkának Nyugat-Londonban, és bár egy tétmeccsből ostobaság messzemenő következtetéseket levonni, a Stoke elleni 0-0 nem a bizalomgerjesztő kategóriába tartozott. A javítás lehetősége tálcán kínálja magát, hiszen a West Brom laza hatost kapott legutóbb a Stamford Bridge-en, ahol tíz eddigi PL-meccsüket elbukták a birminghamiek. Gólt is csak három alkalommal szereztek.

John Obi Mikel annak dacára vállalta a játékot a Britanniában, hogy tudomása volt róla, édesapja emberrablók fogságába esett Nigériában, és szombaton ismét a pályán próbálhatja meg elterelni figyelmét a családi drámáról.

A legújabb szerzemény, Romelu Lukaku bemutatkozhat a Chelsea-ben, amelynek kispadján segédedzőként az a Roberto Di Matteo is helyet foglal, aki az előző idényben még a West Bromot dirigálta. A vendégeknél Gera Zoltán sérült, de Jerome Thomast sem rakják össze a meccsig. Peter Odemwingie-re az egész orvosi stábot ráuszították, hogy összetákolják a kezdő sípszóig.


A Chelsea várható kezdőcsapata: Turnbull - Bosingwa, Terry, Alex, Cole - Ramires, Lampard, Mikel - Drogba, Torres, Anelka.

 

BOLTON-MANCHESTER CITY
Kun Agüero mesterien, két góllal és egy gólpasszal debütált manchesteri játékosként hétfőn a Swansea ellen, így Boltonban várhatóan a kezdőcsapatba nevezi Mancini mester. Igen ám, de a hazai drukkerek már most fenik rá a fogukat: a támadót még Atlético-játékosként kiállították a Reebok-stadionban, miután Matt Taylor irányába köpött a két csapat UEFA-kupa-meccsén 2008 februárjában.

A csatár gólérzékenységében reménykednek is az Eastlandsen, a City ugyanis legutóbbi hat boltoni látogatásán mindössze egyszer nyert, és a hálót is csupán két alkalommal rezegtette meg. Legutóbbi találkozásuk kellemesebb emlékeket idéz a vendégeknek: tavasszal az utolsó fordulóban 2-0-ra győztek, ezzel az Arsenal elől elcsaklizták a bronzérmet.

Carlos Tévez sorsa egyelőre bizonytalan, de Mancini elárulta, a keretben mindenképpen számít rá a társlistavezető ellen. Igen, társlistavezető, mivel az égszínkékekkel egyetemben az első körben a Bolton aratta a legfölényesebb győzelmet – 4-0-val csontozta ki a Championship bajnokát, Buzsáky Ákos Queens Park Rangersét. 


A Manchester City várható kezdőcsapata:
Hart - Richards, Kompany, Lescott, Clichy - Silva, Barry, De Jong, Y. Touré - Dzeko, Agüero.

 

MANCHESTER UNITED-TOTTENHAM
A sztárcsapatok közül a City mellett a Man. United tudott nyerni a nyitó fordulóban, így kellő önbizalommal készül a hétfői rangadóra. Magabiztosság terén a múlt héten halasztó Tottenham is jól áll, a Hearts otthonában 5-0-ra tarolt az Európa-liga rájátszásában. Azt a találkozót a Chelsea-hez dörgölőző Luka Modric kihagyta, de az Old Traffordon sarkantyút húzhat.

A Vörös Ördögök ellen lehet keresnivalója a horvátnak, hiszen a United védelme finoman szólva is foghíjas: sem Rafael, sem Nemanja Vidics, sem Rio Ferdinand nem áll Sir Alex Ferguson rendelkezésére, így alighanem a Jonny Evans, Chris Smalling, Phil Jones triót kell pályára küldenie. Arról nem is beszélve, hogy a pletykák szerint a sorozatos bakik nyomán fogy a levegő David De Gea körül, és Anders Lindegaard bármikor beszállhat a helyére.

A Unitednek ugyanakkor jól szokott menni a Spurs ellen, vereséget csak szökőévben szenved tőle, bár a legutóbbi meccsben bizony nagyon benne volt a londoni siker. A gól nélküli döntetlen a manchesteriekre nézve volt felettébb hízelgő. A játékvezető szerencsét hozhat az MU-nak, Lee Probert több nagy győzelemnél is közreműködött, mint például a Blackburn elleni 7-1-es mészárlásnál.


A Manchester United várható kezdőcsapata: De Gea - P. Jones, Smalling, Evans, Evra - Anderson, Nani, Cleverley, A. Young - Rooney, Welbeck.

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA:
1. Bolton Wanderers 1 1 0 0 4:0 4 3
  Manchester City 1 1 0 0 4:0 4 3
3. Manchester United 1 1 0 0 2:1 1 3
  Wolverhampton Wanderers 1 1 0 0 2:1 1 3
5. Liverpool FC 1 0 1 0 1:1 0 1
  Norwich City 1 0 1 0 1:1 0 1
  Sunderland AFC 1 0 1 0 1:1 0 1
  Wigan Athletic 1 0 1 0 1:1 0 1
9. Arsenal FC 1 0 1 0 0:0 0 1
  Aston Villa 1 0 1 0 0:0 0 1
  Chelsea FC 1 0 1 0 0:0 0 1
  Fulham FC 1 0 1 0 0:0 0 1
  Newcastle United 1 0 1 0 0:0 0 1
  Stoke City 1 0 1 0 0:0 0 1
15. Everton FC 0 0 0 0 0:0 0 0
  Tottenham Hotspur 0 0 0 0 0:0 0 0
17. Blackburn Rovers 1 0 0 1 1:2 -1 0
  West Bromwich Albion 1 0 0 1 1:2 -1 0
19. Queens Park Rangers 1 0 0 1 0:4 -4 0
  Swansea City 1 0 0 1 0:4 -4 0





Címkék: Premier League
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu