Újabb botrány: Cannavaróék doppingoltak!

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 27. 11:36
Matías Almeyda, az Olaszországban több csapatban megfordult középpályás egészen hátborzongató részleteket árult el az olasz bundázásról és a maffiáról. A komplett Parmát, így Fabio Cannavarót is besározta, de a Roma bajnoki címére is árnyék vetül.


 

A River Plate jelenlegi edzője önéletrajzi könyvet jelentett meg, amelyből a Gazzetta Dello Sport olasz lap hozott le megdöbbentő részleteket.

A 35-szörös argentin válogatott labdarúgó többek között arról beszélt, mi hogyan zajlott a Parmánál, amikor 2000 és 2002 között ott futballozott.

„Meccsek előtt infúziót kaptunk. Azt mondták, ez egy vitaminkeverék, de mielőtt pályára léptünk, a padlásig tudtam volna ugrani. A játékosok nem kérdeztek, de a következő néhány évben többen meghaltak szívbetegségben, szenvedtek izomproblémákkal, és így tovább. Úgy hiszem, ez annak a következménye, amit beadtam nekünk.”

Ezen állításokat igazolja az a 2005-ben napvilágot látott videó, amelyen a vélhetően intravénás doppingkezelést kapó Fabio Cannavaro látható az 1999-es, Olympique Marseille elleni UEFA-kupa-döntő előtt. Cannavaro amúgy a 2006-ban világbajnok válogatott kapitánya volt, és abban az évben az Aranylabdát is megkapta…

A bundázás kapcsán egy Roma elleni mérkőzést említett Almeyda, amelynek nyomán a Farkasok bajnoki címet ünnepelhettek.

„Néhány parmai csapattársam azt mondta nekem, a Roma-játékosok azt szeretnék, hogy elveszítsük a meccset. Nemet mondtam, akárcsak a többség, de néhányan nem úgy futottak, ahogy szoktak, ezért cserét kértem, és bementem az öltözőbe. Pénz? Nem tudom, szívességnek hívták…”

Almeyda egy parmai konfliktusát is elmesélte a klub elnökével, egyben tulajdonosával, Stefano Tanzival.

„Összerúgtam a port Stefano Tanzival, és néhány nappal később eltűnt az autóm a garázsból. Milosevicsnek hasonló vitája volt a Parmával, és ugyanez történt vele.”

„Egyik nap a feleségem, amikor hazaért, hangokat hallott bentről. Elfutott, és hívta a rendőrséget. Egy üzenet volt a falon, gépolajjal írva – egy üzenet a maffiától. A gyerekünk koraszülött lett. A 2002-es világbajnokság után soha nem tértem vissza Parmába.”

Almeyda összesen nyolc évet húzott le az olasz bajnokságban, a Lazióban (1997-2000), a Parmában (2000-02), az Interben (2002-04) és a Bresciában (2004-05) szerepelt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu