Totó lehet az olaszok aduja - 22 év után

Szerző: DTCSLétrehozva: 2012. június 14. 15:01
OLASZ-HORVÁT, 18:00, ÉLŐ! Olaszország előléphet a favoritok közé, ha nyerni tud Horvátország ellen, ha viszont veszít, majdnem biztos, hogy kiesik. Elképesztően nagy a tét a horvátok elleni meccsen, ahol Mario Balotelli és Antonio Di Natale, illetve Nikica Jelavic és Eduardo da Silva között még nem döntött a két kapitány.


Az 1990-es vébén Salvatore 'Totò' Schillaci a padról ugrott be, hogy aztán győztes gólt szerezzen Ausztria ellen, és a végén mindenki meglepetésére ő legyen a torna királya. Most is van egy Totója az olasz csapatnak. Megismétli magát a történelem?

Schillacci szerint Di Natalénak kell kezdenie, csak az lehet a kérdés, hogy Cassano vagy Balotelli legyen-e a párja.

"Erős karakter, tapasztalt, techinkás, és temérdek gólt szerzett a szezonban. Lehetetlen helyezekből is be tud találni. Olaszországban nem osztogatják csak úgy a gólkirályi címeket" - nyilatkozta Schilacci a La Gazzetta dello Sportban.

Cassano helye biztosnak tűnik, az egykori Juve-csatár is úgy gondolja, inkább Balotelli az, akit kiszoríthat Di Natale.

"Szeretem Antonio játékát, jól mozgott, Mario viszont egy kicset kedvetlennek tűnt. Az is igaz, hogy bámulatos dolgokra képes, és ha akarja, meg tudja erőltetni magát. Nagy jövő állhat előtte."

Andrea Pirlo szerényen csak egy hetest adott az olaszok spanyolok elleni teljesítményére, ha azonban így folytatják, akár messzire is juthatnak.

"Jó az előérzetem. Tudjuk, hogy jó csapat vagyunk, ami engem illet, nem nekem kell megítélnem, hogy jobb vagyok-e, mint pár éve, vagy rosszabb" - mondta sajtótájékoztatóján a karmester.

Az olasz lapok lelkesen biztatják, és egy kicsit féltik a Squadra Azzurrát: amíg egy győzelemmel a favoritok közé lépne elő az együttes, addig egy vereség szinte biztosan a búcsút jelentené.

A horvát kapitány Slaven Bilic is duzzad az önbizalomtól az írek elleni nagyon sima, 3-1-es győzelem után. Hangsúlyozta, ha az egyik világbajnokot elintézik a kettő közül, akkor meglesz a továbbjutás. Azt is kiemelte, a nagycsapatok ellen mindig is jól ment a horvátoknak.

Egyes hírek szerint a Sahtar brazil származású csatárának, Eduardónak is van esélye a kezdőbe kerülésre, de egy kicsit valószínűbb, hogy a "győztes csapaton ne változtass" elvet érvényesíti a szakvezető.

LABDARÚGÓ EB, C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
OLASZORSZÁG-HORÁTORSZÁG 18:00
Poznan, Városi Stadion, vezeti: Howard Webb (angol).

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

OLASZORSZÁG: Buffon - Bonucci, De Rossi, Chiellini - Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta, Giaccherini - Cassano, Balotelli. Szövetségio kapitány: Cesare Prandelli.

HORVÁTORSZÁG: Pletikosa - Srna, Corluka, Schindefeld, Strinic - Vukojevic - Rakitic, Modric, Perisic - Mandzukic, Jelavic. Szövetségi kapitány: Slaven Bilic.

VIDEÓN SCHILLACI VB-JE, KI EMLÉKSZIK RÁ?

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu