Torres megszerette az Európa-ligát

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 25. 16:41
Bár a Chelsea ejtőernyővel érkezett az El-be a BL-ből, a döntőhöz közeledve persze felértékelődik a Kékek számára a sorozat. Fernando Torres góllövő formájára nem lehet panasz az Európa-ligában, Bázelben is bizonyítana csütörtök este az elődöntő első felvonásán. A svájciak azonban otthon még senkitől sem kaptak ki a szezonban, jól bírják a terhelést, 19. nemzetközi meccsük jön tavaly nyár óta. Akár a tripla is összejöhet nekik (El, bajnokság, kupa). A CFC célja az "európai mesterhármas" (BL, KEK, El/), ami korábban csak három klubnak sikerült (Juve, Ajax, Bayern).


"Átalakulóban a Chelsea, fiatal még az együttesünk, még fejlődnünk kell, hogy győztes csapat lehessen belülünk, és az El ehhez kiváló terepet szolgáltat" - kezdte nyilatkozatát Fernando Torres az uefa.com-nak. "Ha már a BL-ben kiestünk, akkor az El-ben próbálunk meg vitézkedni. Elődöntőben vagyunk, nagyon pozitívan áll hozzá ehhez a kihíváshoz mindenki."

"Sokat jelent ez a menetelés a Chelsea-nek, mert a PL-szezon nem az elképzeléseink szerint alakult, és bár az FA-kupában messzire jutottunk, a döntőben már nem lehetünk ott. Ebből még lehet egy jó idény, és ehhez az Európa-liga is kell" - nyilatkozta El Nino, aki azt is mondta, talán az átlagosnál nehezebben alkalmazkodik egy új környezethez, vagy egy új játékrendszerhez, de ebben is előre tudott lépni az elmúlt évekhez képest.

"Tavaly BL-győzelemmel zártuk a szezont, most is trófeával szeretnénk befejezni. Minden adott ehhez. Egyre jobb formában vagyok, a csapat is jobb. Már csak nagyon kevés van hátra, el kell érnünk a céljainkat."

Menedzsere, Rafa Benítez a liverpooli múltja miatt még mindig nem örvend nagy népszerűségnek a szurkolók körében, de úgy érzi, a körülményekhez képest helytáll a Chelsea-nél:

"Kritizálhatnak, de a sorozatterheléssel, az Afrika-kupával és a klubvébével együtt is eljutottunk idáig, trófeát nyerhetünk és a top háromban végezhetünk. Hogyan fognak emlékezni rám a Chelsea-nél? Egy olyan profira fognak emlékezni, aki keményen dolgozott, és minden tőle telhetőt megtett a klubért."

Terry és Lampard visszatérhet a kezdőbe, Cole és Cahill felépülőben, Demba Ba nem játszhat a sorozatban, akárcsak a bázeliek argentin csatára, Raúl Bobadilla.

A Basel hat hónappal a székesfehérvári gyufa után a döntőbe jutásért játszhat a BL-címvédő ellen, álomszezont élnek tehát át a svájciak. Bár az elmúlt szezonban az MU-t verték a BL-ben, idén pedig a Zenitet és a Tottenhamet is búcsúztatták, sokan még mindig alulértékelik őket. Fegyelmezettségük, kontrajátékuk példás, néhány játékosukért, mint a jobbszélső Salahért, vagy a középhátvéd Dragovicért sztárklubok állnak sorban.

A piros-kékek először jutottak el idáig Európában, és joggal bízhatnak hazai mérlegükben, hiszen veretlenek az egész szezonban a St. Jakob Parkban, miközben a CFC elmúlt öt idegenbeli meccséből négyet elveszítette az El-ben.

Annyit senki sem volt pályán nyár óta a nemzetközi porondon, mint a Basel (18-szor a BL-selejtező 2. köre óta).  A Yakin-legénység az egyetlen túléló a tavalyi bajnokcsapatok közül az El-ben. Akár a triplázás is összejöhet a Baselnek, ugyanerre hajt a Benfica is, amely esélyesnek titulálható a Fener ellen. A törököknek viszont nem maradt más, mint az El, semmi sem terelhette el a figyelmüket a nagy meccsről, amelyen a Lazio sorsára juttatnák a szárnyaló portugál Sasokat.

EURÓPA-LIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BASEL-CHELSEA, 21:05
Bázel, St. Jakob Park, vezeti: Peter Kralovec (cseh).

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

BASEL: Sommer - Degen, Schär, Dragovic, Pak - F Frei - Salah, Serey Die, Elneny, Stocker - Streller. Vezetőedző: Muray Yakin.

CHELSEA: Cech - Azpilicueta, Luiz, Terry, Bertrand - Ramires, Lampard - Moses, Mata, Hazard - Torres. Menedzser: Rafael Benítez.

A másik ágon: Fenerbahce-Benfica, 21:05-től

Címkék: Fernando Torres
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu