"Tíz évre tiltsák el a szerbeket!"

Szerző: SHLétrehozva: 2012. október 17. 15:14
Connor Wickham 94. percbeli találatával Anglia ugyan kijutott a 2013-as U21-es Európa-bajnokságra, de a Szerbia elleni idegenbeli meccs korántsem az örömről és az ünneplésről szólt, és azóta sem attól szól. Rasszista botrány és verekedés, feljelentéssel fűszerezve. Videó.


 

Danny Rose, az vendégek balhátvédje piros lapot kapott a Szerbia - Anglia U21-es selejtezőmeccs végén, mert rendkívül dühösen reagált a nézők rasszista skandálásira. Állítólag köveket, pénzérméket, sőt székeket dobáltak felé, és végig azt ordibálták neki, hogy 'majom'. Az egész szituációt dulakodás zárta a pályán, miután több hazai szurkoló berohant.

Sőt, állítólag Steve Wigley angol segédedzőt a szerb játékosok és a személyzet is bántalmazta. "A technikai személyzetből egy-két ember - nem tudom, az edzőjük köztük volt-e - nem fogta vissza magát a meccs végén - mondta Stuart Pearce szövetségi kapitány. - Ütöttek, fejeltek, és még ki tudja mit csináltak."

Ugyanakkor Alekszandr Jankovics, a szerb U21-es csapat edzője nem igazán érti, miért kellene szégyellniük magukat. "Miért kérjünk bocsánatot? A küzdelemnek két résztvevője van. Inkább örülniük kellene, hogy Anglia kijutott a Eb-re."

"Persze vitatkozhatunk arról, ami történt, és elemezgethetjük a szituációt, de szerintem beszéljünk inkább a futballról. Kemény küzdelemre számítottunk, és az is volt. Csalódottak vagyunk, de nem kell szégyenkeznünk."

Az Angol Szövetség (FA) viszont nem így látja, és már jelezte is, hogy hivatalos panaszt nyújtott be az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA), a dühös Rose pedig felindultságában úgy nyilatkozott, hogy szerinte Szerbiát ki kellene zárni a nemzetközi tornákról.

Paul Ince, az egykori angol válogatott játékos szerint 10 éves eltiltással kellene sújtani Szerbiát az eset miatt, mert ez már nem az első hasonló incidens. A balkáni ország 2007-ben 16 ezer fontos büntetést kapott hasonló eset miatt, szinten az angolok ellen.

A Szerb Labdarúgó Szövetség szerdán visszautasította a rasszista vádakat. A meccset egyébként Anglia nyerte 1-0-ra, és 2-0-s összesítéssel kijutott a jövő évi Eb-re.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu