„Thiago nem vár tovább, irány az MU!”

Szerző: SHLétrehozva: 2013. július 6. 18:19
Egy nappal azután, hogy ultimátumot kapott a Barcától, állítólag már döntött is Thiago Alcántara, a spanyol válogatott szupertehetsége, aki az elmúlt hónapban nyert U21-es Európa-bajnoki címet. Thiago a Premier Leaguet-et választja, pontosabban a Manchester Unitedet. Nem várja ki a sorát a Barcánál - írja vezető szombati írásában a katalán Sport.


Thiago a meccsek kevesebb mint hatvan százalékán játszott az elmúlt szezonban, ez pedig érvényesített egy záradékot a kontraktusában, amely szerint nem 90 millióért, hanem csupán 18 millió euróért vásárolhatják ki a Barcelonából.

Ha valaki kifizeti ezt a pénzt, akkor a Barca tehetetlen, onnantól a játékos kezében saját sorsa. Augusztus elsejéig érvényes mindez, utána visszaáll az eredeti állapot.

A Manchester United volt az a kérő, amely hosszú hajrát nyitott a nyáron a tehetségért, és úgy tűnik, nem voltak hiábavalóak a próbálkozásai. Thiagónak három éven át jobbára csak a kiegészítő ember szerepkör jutott a felnőtt csapatnál, és úgy érzi, a helyzet megérett a váltásra.

Tudatában van annak, hogy az MU-nak most nincs klasszikus "osztogató" középpályása, visszavont irányítója, s úgy érzi, ez lehet az ő nagy esélye.

A Sport szerint a jövő héten ülhetnek le egymással a két klub képviselői, ahol a papírforma szerint már csak olyan kérdések merülnek fel, mint például, hogy hány részletben kapja meg a vételárat a Barca. Ha mégis közbejönne bármi, abban az esetben sem maradna a katalán fővárosban Thiago, akinek a fejében mint esetleges B-terv szerepel Pep Guardiola Bayern Münchenje.

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden áron a Barcával akarok a csúcsra jutni. De a csúcsra akarok jutni, olyan játékossá szeretnék válni, aki később megmarad az embereke emlékezetében" - idézte fel a Sport Thiago egy korábbi, 2011-es nyilatkozatát illusztrációként.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu