Szupermeccsek, Dinho kezd, Ibra vs Messi

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 5. 21:06
Kevesebb, mint 500 nappal a vébé előtt fontos tesztnap jön a válogatottak számára parádés szereposztással, angol-brazillal, holland-olasszal, francia -némettel! Ízelítő címszavakban: szemtelenül fiatal holland válogatott; a Balotelli-El Shaarawy duó a jövő záloga; Ashley Cole 100. válogatottsága; Ronaldinho és Dante a kezdőben; a mumus ellen a sérülések tizedelte németek, Torres és Soldado tévén nézi Isco debütálását, Ibra leborult Messi előtt. Olvasd el beharangozónkat, kövesd élőben a fejleményeket velünk szerda este!


HOLLANDIA-OLASZORSZÁG
Az elmúlt 100 év legalacsonyabb átlagéletkorú kezdőcsapatával áll fel szerda este Hollandia az olaszok ellen. Louis van Gaal már bejelentette a tizenegyet. Mindez azt jelenti, hogy az Ajax-védője, Daley Blind és a Benfica csatárreménysége, Ola John is először ölti fel magára a címeres mezt. A harmadik újonc, a kanadai származású Jonathan de Guzmán a Swansea-ből juthat el a holland válogatottságig, először élte túl a keretszűkítést, ő a cserepadon kezd.

Kíváncsian várhatjuk, hogy bírja majd el az Oranje olyan sztárok hiányát, mint Sneijder, Van der Vaart, Huntelaar, vagy Robben. A Bayern-szélső - akit a kerethirdetésnél mellőzött Van Gaal arra hivatkozva, hogy már nem kezdő csapatában - Huntelaar sérülése miatt került aztán mégis be, de a kezdőbe már  nem jelölték. A kapus Stekelenburggal ugyanez a gondja Van Gaalnak, így nem kell ismét repülőre ülnie Rómában. Siem de Jong, Afellay, Heitinga, vagy Van der Wiel nevét is hiába keressük a lajstromban.

Prandelli fejében már összeállt a kezdőcsapat, és ezt nem is rejtette véka alá. A 4-3-3-as felállásban Buffon lesz a kapus, a védelemben helyet kap a Newcastle kiváló formában lévő balbekkje Santon, harmadik válogatottságát kezdőként ünnepelheti a Cagliari középhátvédje, Astori. A középpálya ismerős lesz, a csatársor viszont kísérleti, de bombaerős. A Milan új duójának, El Shaarawynak és Balotellinek kell rossz napot szereznie a fiatal holland védőknek, s a két sztárral egy sorban Diamanti vagy Candreva rohamoz majd. Ez az egy kérdőjel maradt, a kapitány az edzésen látottak alapján, illetve annak fényében dönt, hogy teljesen meggyógyult-e a laziós az influenzájából. Érdekesség, hogy Bonucci, Chiellini, Marchisio és Giovinco kiesése miatt már csak eggyel több a juvés a kontingensben, mint a milanos.

"Egy szövetségi kapitánynak csak jó, amikor két játékos, aki a válogatottban egy párost alkot, a klubnál is magára talál. Megkönnyíti a munkát. Shaarawyval a nyáron kezdtük meg a közös munkát, akkor Balotelli még hiányzott, de a franciák ellen már megmutatták, micsoda potenciál rejlik bennük. Számolok velük, és arra számítok, hogy még fejlődni fognak, külön-külön is, és mint páros is" -  nyilatkozta Cesare Prandelli, aki sajtótájékoztatóján emelte a tétet, azt mondta, ezúttal nem csak a játék, hanem az eredmény is fontos a Squadra Azzurra számára. Bizonyosan elégedett lenne valami hasonlóval, mint amit a később világbajnok Lippi-csapat produkált 2006-ban az Amsterdam ArenA-ban (1-3)...

A holland kezdő: Krul - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind - Clasie, Maher, Strootman - Lens, Van Persie, John.

Az olasz kezdő: Buffon - Abate, Barzagli, Astori, Santon - Pirlo, De Rossi, Montolivo - Diamanti/Candreva, Balotelli, El Shaarawy.

ANGLIA-BRAZÍLIA
Az Angol Labdarúgó-szövetség alapításának 150. évfordulóját ünnepló eseménysorozat egyik fénypontja a szerdai angol-brazil tesztmeccs lesz, amely egészen különleges élményt jelenthet majd Ashley Cole-nak, aki századszor lép pályára a háromoroszlánosok mezében. Roy Hodgson már megerősítette, hogy a Chelsea játékosa kezd, és nem Baines, azt is mondta, ez valóban egy mérföldkő (elvégre Cole a hetedik futballista, aki eljut idáig az angol futball története során).

Carrick, Barry, Young, Sturridge és Defoe nélkül is erősnek tűnik az angol keret, a padon olyan villámgyors játékosok ülhetnek majd, mint Welbeck, Oxlade-Chamberlain vagy Lennon.

Ezen a meccsen debütál a régi-új kapitány Luiz Felipe Scolari, aki meglepetésre beválogatta, sőt, a kezdőbe nevezi Ronaldinhót. Az Atlético Mineiro aranylabdása bő egy év után tér vissza, rajta kívül csak két olyan játékos fut ki a gyepre, aki nem Európában keresi a kenyerét: Paulinho és Luis Fabiano. Dante annyira bevált a Bayernnél, hogy ő lesz az, akinek helyettesítenie kell Thiago Silvát. Ez lesz az első bevetése aranysárga mezben. Hernanes sérült, Leandro Damiao formahanyatlás miatt maradt ki a keretből, Kaká pedig azért, mert nincs játékban. Így már talán luxus Hulkot és Lucas Mourát is a cserepadon jegelni...

Az angolok 1990 óta nem nyertek a selecao ellen, de a dél-amerikaiakra sem lehet mondani, hogy brillíroztak ebben a párosításban, az utóbbi tíz meccsből csak kettőt nyertek. Az új Wembleyben egyszer már megütköztek, 2007-ben 1-1-re végeztek egymással. A legutóbbi meccsen, Dohában a brazilok győztek 1-0-ra.

Az angolok várható kezdője: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Cole - Wilshere, Gerrard - Walcott, Cleverley, Milner
- Rooney

A brazil kezdő: J. César - D. Alves, Luiz, Dante, Adriano - Ramires, Paulinho, Ronaldinho, Oscar - Neymar, Luis Fabiano.

FRANCIAORSZÁG-NÉMETORSZÁG
Rendkívül kiélezett ütközet várható a Stade de France-ban, ahol az Eb óta egy kisiklástól eltekintve remeklő franciák a sérülések tizedelte németeket fogadják. Didier Deschamps a csapat pillérévé tette meg Sakhót, Matudit vagy Benzemát, s az eredmények őt igazolták az utóbbi hónapokban: Uruguayjal ikszelt, az olaszokat Parmában verte a gall együttes, nem mellesleg vb-selejtezőn rabolt pontot Spanyolországból.

A Real-tehetség Varane elérte, hogy Mexes és Yanga-Mbiwa elé kerüljön Deschamps listáján, igaz, egy apróbb sérülés miatt mégsem lesz esélye a bemutatkozásra. A Newcastle új igazolása a pótember. A Szarkák másik szerzeménye, Moussa Sissoko kezd.

A kapitány új felfedezettje Romain Alessandrini, a Rennes házi gólkirálya, aki még soha nem kapott behívót (csereként beszállva meg is lehet első válogatottsága). Hihetetlen milyen nagy a merítési lehetőség, az utóbbi 12 hónap válogatottjai közül olyan sztárok nincsenek a keretben, mint Mexes, Kaboul, Payet, Gourcuff, Lass, Mavuba, Martin, Malouda, Nasri, M'Vila, Ben Arfa, Briand, Rémy, Gameiro, hogy csak a legnagyobb neveket említsük.

A németek mostanra talán már megemésztették, hogy négygólos előnyt tékozoltak el az ősszel Svédországban, az azonban jelentősen megnehezíti Joachim Löw dolgát, hogy a dortmundi különítményből Schmelzerre, Götzére és Reusra sem sem alapozhat, arról nem is beszélve, hogy Schweinsteiger sem vállalta a részvételt, az első számú csatár, Klose pedig két hónapra kidőlt. Gündogan és Bender sem teljesen egészséges. A Nationalelf 25 és fél éve nem nyert a franciák ellen, akik viszont átlagban minden második barátságos meccsüket hozzák a németek ellen...

A franciák várható kezdője: Lloris - Debuchy, Koscielny, Sakho, Evra - Cabaye, Matuidi, Sissoko - Valbuena, Benzema, Ribéry.

A németek várható kezdője: Adler - Lahm, Mertesacker, Hummels, L. Bender - Khedira, Gündogan - T. Müller, Özil, Kroos - Gomez.

SPANYOLORSZÁG-URUGUAY

Xavi és Xabi Alonso sem utazott el Dohába, és Casillas helyett Valdés állhat a kapuba, mégis azt mondhatjuk, hogy a támadó poszt az, amelyen a szokásosnál talán gyengébb a felhozatal a világ- és Európa-bajnoknál. Negredo, Villa és Pedro összesen húsz gólnál jár nyár óta, Cavani majdnem egymaga lőtt ennyit az uruk támadó szekciójából, amelyben természetesen Suárez és Forlán neve is feltűnik. Torres, Llorente és Soldado tévén nézi a meccset. Bekövetkezhet Isco várva várt debütálása. A Celeste olyannyira belassított a vb-selejtező-sorozatban, hogy már-már kezdhet aggódni a vb-kvalifikáció miatt, a legutóbb, Lengyelországban elért 3-1-es győzelem viszont jó volt egy kis önibizalomnövelésre. Rossz hír, hogy megsérült a jolly joker Gaston Ramírez.

Vicente Del Bosque beállítja Kubala László rekordját, ez már a 68. mérkőzése lesz a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként. Ashley Cole-hoz hasonlóan Puyol is százados lesz, ha pályára lép.

Spanyolország várható kezdője: Valdés - Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba - Busquets, Cazorla - Pedro, Silva, Iniesta - Negredo.

Uruguay várható kezdője: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Godín, Cáceres - Arévalo Ríos, Gargano - González, Forlán, Suárez - Cavani.

SVÉDORSZÁG-ARGENTÍNA

Svédország vs Argentína vagyis Ibrahimovic vs Messi összecsapás következik, amelyet meglepő módon nem előzött meg nyilatkozatháború, mert a svéd világklasszis leborult a kis Messi nagysága előtt: "Fantasztikus játékos. Ha csak az egyéni képességeket nézzük, akkor nincs nála jobb. Ezt nem is kell magyarázni."

Wilhelmsson, Bajrami és Sana ilyen vagy olyan okok miatt nem került Hamrén látókörébe, aki várhatóan több sztárt is kímélhet majd figyelembe véve a klubok kéréseit a soron következő BL-csaták előtt. Lustig biztosan nem játssza végig a találkozót, ugyanez vonatkozhat Ibrára, akinek pénteken már a Bastia ellen kell szállítania a gólt vagy gólokat a Ligue 1-ben. Elmander csak a második félidőben száll be.

Alejandro Sabella Ansaldival pótolja a sérült balbekk Rojót, és rendületlenül bízik a Messi, Higuaín, Agüero hármasban. Minden kerettag légiós, és csak egyvalaki játszik Európán kívül: a Santos középpályása, Walter Montillo. Tévez és Pastore még mindig nem hiányzik a kapitánynak.

Svédország várható kezdője: Isaksson - Lustig, Granqvist, J. Olsson, M. Olsson - Svensson, Källström - Larsson, Ibrahimovic, Kacaniklic - Hysén.

Az argentin kezdő: Romero - Campagnaro, Garay, Fernández, Zabaleta - Gago, Mascherano, Di María - Messi, Agüero, Higuaín.

BARÁTSÁGOS VÁLOGATOTT-MÉRKŐZÉSEK, A TELJES SZERDAI PROGRAM
Azerbajdzsán-Liechtenstein 15:00
Horvátország-Dél-Korea 15:00
Moldova-Kazahsztán 16:00
Fehéroroszország-Magyarország 17:00
Chile-Egyiptom 18:00
Ciprus-Szerbia 18:00
Norvégia-Ukrajna 18:00
Szlovénia-Bosznia-Hercegovina 18:00
Albánia-Grúzia 19:00
Izrael-Finnország 19:00
Spanyolország-Uruguay 19:00
Törökország-Csehország 19:00
Macedónia-Dánia 19:30
Málta-Észak-Írország 19:30
Anglia-Brazília 20:30
Görögország-Svájc 20:30
Hollandia-Olaszország 20:30
Izland-Oroszország 20:30
Svédország-Argentína 20:30
Belgium-Szlovákia 20:45
Írország-Lengyelország 20:45
Skócia-Észtország 20:45
Wales-Ausztria 20:45
Franciaország-Németország 21:00
Románia-Ausztrália 21:00
Portugália-Ecuador 21:45

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu