Szuperkupával kezdődik a hazai fociidény

Szerző: SHLétrehozva: 2012. július 10. 15:59
A Debrecen mestere a közelgő nemzetközi kupaszereplésre való felkészülésként tekint a szerdai Szuperkupa-mérkőzésre, ettől függetlenül nemcsak szép, de eredményes játékot is vár Székesfehérváron. Videotonos kollégája szerint megfelelően felkészült csapata a szezonkezdetre.


 

Néhány hetes pihenő után megkezdték az NB I-es csapatok a felkészülést a 2012-13-as idényre, sőt a bajnok és kupagyőztes Debrecen a bajnoki második Videotonnal szerdán a Szuperkupa-döntőben is összecsap.

A két együttes rövidesen a nemzetközi porondon is bizonyíthat, amit szem előtt tart a Debrecen vezetőedzője.

„Jó mérkőzésre számítok, úgy érezzük, hogy ez egy remek erőfelmérő is lesz egyben a közelgő nemzetközi szereplés előtt” – fogalmazott Kondás Elemér a DVSC honlapjának.

„Úgy is terveztük, hogy ezen a héten egy ilyen ellenféllel tudjunk játszani, így a Szuperkupa jól beleillik a felkészülésbe. Ezúttal már tétmeccsen lépünk pályára, természetesen szeretnénk eredményesek lenni.”

Fehérvári kollégája, Paulo Sousa nemrégiben még azon fortyogott, hogy fiai túl keveset pihenhettek, és közel sincsenek ideális állapotban.

„Hasznos lenne, ha mindannyian, akik a magyar labdarúgásban dolgozunk, összefognánk annak érdekében, hogy a mostaninál hosszabb nyári szünet legyen.”

„A nemzetközi porondon résztvevő csapatok számára ugyanis nagyon korán kezdődik a felkészülés, előtte pedig nagyon rövid ideje marad a játékosoknak kipihenni az előző szezon fáradalmait és feltöltődni. Emiatt most nekünk is ugyanazt az edzésmunkát rövidebb idő alatt kell elvégeznünk” – kritizált a szakember.

„Az edzőtábor során rendkívül kemény edzéseken vettek részt a fiúk, de nagyon elégedett vagyok a munkájukkal. A kánikulai meleg szintén nehezítette a dolgunkat, hiszen ez nem csak kimerítő, hanem veszélyes is a játékosok számára, így nagyon oda kellett figyelnünk arra, hogy a lehető leghatékonyabban dolgozzunk, de úgy, hogy az még biztonságos legyen, és a regenerálódásra is elegendő idő maradjon.”

A DVSC hetedszer játszik Szuperkupa-döntőt, és csak egyszer, 2008-ban kapott ki, míg a Videoton negyedszer harcolta ki a részvételt, győzni viszont csak tavaly tudott.

A találkozót szerdán 20:15 órakor rendezik a Sóstói-stadionban.

Címkék: Szuperkupa
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu