Szivicset fél évre eltiltották!

Szerző: SHLétrehozva: 2014. május 22. 16:42
Fegyelmi vétség elkövetéséért mint visszaesőt, a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől hat hónapra eltiltották Tomiszlav Szivicset, a Ligakupa-győztes, kupadöntős DVTK vezetőedzőjét - derült ki az MLSZ illetékes bizottságának csütörtöki ülésén.


Szivics a 2014. május 4-én lejátszott Diósgyőr–Haladás bajnoki mérkőzést követően az MTV riporterének nyilatkozva arra utalt, hogy a játékvezetők szándékosan tévedtek a DVTK kárára. A bizottság indoklásában kifejtette, Szivics a nagy nyilvánosság előtt tett nyilatkozatával az MLSZ tagjainak hivatalos működésével kapcsolatban olyan tényre (azaz a mérkőzések és helyezések előre eldöntött voltára) közvetlenül utaló kifejezést használt, amely alkalmas volt arra, hogy az MLSZ működésébe vetett bizalmat megingassa, mert nyilatkozatának tartalma kétséget kizáróan az volt, hogy a bajnoki helyezések előre eldöntöttek.

A fegyelmi szabályzat alapján a FEB a minimális tartamú büntetést szabta ki a DVTK vezetőedzőjére, akivel szemben jelenleg is több fegyelmi eljárás van folyamatban, így fel sem merülhetett az enyhítés vagy az ítélet felfüggesztése. A határozattal szemben fellebbezést lehet benyújtani, amelynek egyébként nincs halasztó hatálya.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu