Szinte kész a Bayern-Real álomelődöntő

Létrehozva: 2012. március 28. 22:35
Nem hazudott a forma, folytatódott a Marseille szenvedése és a Bayern München szárnyalása, a rekordbajnok mintaszerű 2-0-s győzelmet aratott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán a Vélodrome-ban. A Real Madrid keddi ciprusi 3-0-jával a visszavágóktól függetlenül szinte összeállt a bajorok elleni álomelődöntő.


 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:

OLYMPIQUE MARSEILLE-BAYERN MÜNCHEN 0-2 (0-1)

Marseille, Vélodrome. Vezeti: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

MARSEILLE: Andrade - Azpilicueta, Fanni, N'Koulou, Morel - Mbia, Diarra (Cheyrou 72.) - Amalfitano (Brandao 68.), Valbuena, A.Ayew - Rémy. Vezetőedző: Didier Deschamps. Kispad: Bracigliano, Traoré, Cheyrou, Kaboré, Brandão, Gignac J.Ayew.

BAYERN MÜNCHEN: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kroos (Timoscsuk 65.) - Robben, Müller (Schweinsteiger 71.), Ribéry (Pranjic 78.) - Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes. Kispad: Butt, Rafinha, Contento, Pranjić, Schweinsteiger, Tymoshchuk, Olić.

Gólszerző: Gomez (44.), Robben (69.)

Sárga lap: Diarra (33.), Rémy (87.), ill. Kroos (30.), Lahm (31.), Gustavo (36.), Schweinsteiger (80.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

Két pillanatot emlegethet Marseille, mint kifogás, hogy már lényegében az első, szerdai mérkőzésen eldőlt az elődöntő sorsa: Loic Rémy ziccert hibázott jobbról Manuel Neuer védéséből a 10. percben és a 44-ben Philipp Lahm kezezéséből indult az a kontra, amelyből Mario Gomez megszerezte a Bayern vezető gólját. Mindezzel sem lehet viszont elkendőzni az első félidőben még tűrhető, de a másodikban leginkább reménytelen, veszélytelen produkciót, amely mérföldekre volt a vendégek felettébb professzionális, magabiztos játékától.

Persze nehéz sokat várni attól a csapattól, amely 20 pontra az éllovastól nyolc nyeretlen bajnokival a háta mögött csak a kilencedik a Ligue 1-ben, miközben az ellenfél veretlen maradt és 22 gólt lőtt utolsó öt találkozóján.

A németek a játék minden elemében, labdabirtoklásban, passzokban, helyzetekben, védekezésben felülmúlták a hazaiakat, kihasználták, hogy az eltiltott Steve Mandanda helyén a bizonytalankodó Gennaro Bracigliano kezdett a kapuban és a francia hátvédek rendre hátráltak, amely alaposan megbosszulta a második találatnál magát.

A Marseille-nek egy választása van, minden egy lapra feltéve támadni Münchenben is arra utazni, hogy hátha meginog a négy sárga lapos eltiltással veszélyeztetett rivális a teher alatt. Elnézve ezt a 90 percet, aligha fog: Szenzáció lenne, ha nem Bayern München-Real Madrid álomelődöntőt rendeznének április második felében.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

93.: Vége a mérkőzésnek.

90.: Három perc.

90.: Jobbról a rövidre beívelt veszélyes szabadrúgást Schweinsteiger fejelte ki.

87.: Rémy szedett még be egy sárgát.

80.: Kihagyja a visszavágót Schweinsteiger, Valbuenát rúgta fel.

78.: Ribéryt fütyülik ki a franciák, Pranjic kap bő tíz percet.

75.: Veszélytelen a Marseille, teljesen feladta a második német gól óta, legutóbb Valbuena beadását könnyedén húzta le Neuer.

72.: Diarrát pedig Cheyrou váltotta.

71.: Schweinsteiger a pályán, Müller jött le.

69.: GÓÓÓLLLL!!! Robben jobbról indult befelé, megcsinálta a kényszerítőt Gomezzel, olyannyira jól kapta vissza, hogy ziccerben csak be kellett helyeznie a hosszúba - megtette. 0-2.

68.: Brandao erősíti a csatársort, Amalfitanót kapta le Deschamps.

65.: Timoscsuk-Kroos csere.

60.: Végre valami a második félidőben!

59.: Húú! Boateng szúrta el, Rémy szerezte meg a labdát, megcsinálta a cselt, de a védő épp annyira rángatta, hogy Neuer védeni tudja a csatár lövését.

53.: Igyekszik támadni a Marseille, de nem igazán tud áttörést elérni, a jelenlegi szaggatott, küzdelmes játék teljesen passzol a Bayern elképzeléseihez.

48.: A labdabirtoklás 58-42 százalék a Bayern javára.

46.: Folytatááás!

45+2.: Vége a félidőnek.

45+1.: Egy perc.

44.: GÓÓÓLLL!!! Lahm kezezésével indult minden a Bayern tizenhatosáról, jobbról Robben ugratta ki Gomezt, aki védője szorításában 17 méterről belőtte a bal alsóba, Andrade csak beleért, de igazából fognia kellett volna, nem volt ez olyan jó lövés. A hazaiak biztosan emlegetni fogják a bírót. 1-0 helyett 0-1!

42.: Rémy tesztelte Neuert - nem fogott ki rajta.

41.: Ribéry balról megcsinálta a cselt, beadását tisztázták.

38.: Rémyt ugratták ki éppen hosszan, Neuer gyűjtötte be a labdát.

36.: Gustavo a következő sárga lapos - már a harmadik bayernes.

33.: Diarra sem úszta meg, ráadásul ezzel a kártyával kihagyja a visszavágót.

32.: Egyre gyakrabban jut el a Bayern a hazai kapuig, de az utolsó passzok még hiányoznak.

31.: Lahm addig vitatta az iménti esetet, hogy ő is kapott egyet.

30.: Kroos kapott sárgát, Valbuenát terítette le.

28.: Ayew indult a kapunak balról, lesről tette, meg szerelték is.

24.: A labdabirtoklás 60-40 százalék a Bayern javára.

18.: Felpörgött a Bayern az elmúlt percekben veszélyesebben játszik.

14.: Müller ugrott ki jobbról, lement az alapvonalra, visszagurítása viszont nem talált embert csak a túl oldalon, végül Alaba durrantott fölé.

10.: A kihagyott helyzet ellenére a Marseille biztatóan kezdett, a Bayern néha csak nyomozza a labdát.

7.: Majdnem 1-0! Balos szöglet után Fanni fejesét Neuer csak alig néhány méterre, jobbra álló Rémyhez tudta ütni, aki közelről a lécet lőtte telibe. Ennél nagyobb helyzet nem kell!

5.: Robben erőből akarta beadni jobbról egy labdából befelé húzva, de blokkolták.

1.: A Bayern kezdte.

20:43: Fehérben lesz a Marseille, pirosban a Bayern.

20:42: Érkeznek a csapatok, a kamera a hazatérő Ribéryre koncentrál.

20:00: Köszöntjük kedves Olvasóinkat, a Marseille-en vezethet a Bayern München útja a BL elődöntőjébe. Jó szórakozást kívánunk!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu