Soha nem látott játékosmozgás Győrben

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 4. 15:06
Két nagy igazolást is nyélbe ütött a Győri ETO FC, a cseh válogatott támadó középpályás Marek Strestík kölcsönben érkezik, az Excelsior U20-as világbajnoki bronzérmes csatára, Simon András négy évre írt alá. A brazil védekező középpályás André Lamas is csatlakozik a győriekhez, tizenegyen viszont távoznak.


Klement Tibor ügyvezető igazgató kiemelte: úgy állapodtak meg  Marek Strestík jelenlegi klubjával, a Brnóval, hogy a szezon végén az ETO-nak opciós joga lesz arra, hogy hosszú távra szerződtesse Győrbe a játékost. A 24 éves, egyszeres  válogatott cseh futballista mellett Simon András is az ETO játékosa lesz, a csatár 4 évre kötelezte el magát a klubhoz.

Mindkét labdarúgó rendkívül eredményes volt a korábbiakban a korosztályos válogatottban, hiszen középpályás Strestik világbajnoki ezüst-, míg Simon világbajnoki bronzérmes lett az U20-as tornán. A klub rajtuk kívül leszerződette még a brazil André Lamast, aki a Corinthians és a Palmeiras tartalékcsapatát is megjárta, és saját bevallása szerint labdaszerző középpályásként tud leginkább hasznára lenni a csapatnak. Nicolas Ceolin és  Ji - Paraná segíthet a 21 esztendős fedezetnek a beilleszkedésben.

A sajtótájékoztatón további hat játékosról esett szó, aki mostantól tagja az ETO felnőtt csapatának. Hármuk visszatérő, hiszen a csatár Jarmo Ahjupera Újpesten, a kapus Molnár Péter Siófokon, míg a védő Zámbó Bence az MTK-nál volt kölcsönjátékos. A szakvezetés most úgy döntött, hogy mindhármukra számít a következő idényben. A fiatalok közül felkerült az első csapathoz Kiss Szabolcs, Molnár Tibor és Miklós Viktor, ők edzőmérkőzésen már valamennyien pályára léptek a zöld-fehérek színeiben.

Távozik az ETO csapatából Sántha András, a kapus három NB I-es meccsel a háta mögött megy a Honvédba, ebből egyet Siófokon játszott, a másik kettőt - két különböző idényben nálunk. Távozik az NB I leghosszabb nevű kapusa is, Aleksandar Radosavljevic, aki ugyancsak három alkalommal játszott a megyar első osztályban, ő az előző szezonban kapott bizalmat a győri szakvezetéstől.  A legdallamosabb nevű ETO játékos címnek is új tulajdonosa lesz, Tejmuraz Szarasenidze is máshol folytatja pályafutását.

Nem győzte meg a szakvezetést a tavaszra szeződtetett Vedran Niksic, Fuad Bugerra pedig nem tudta megismételni a nyíregyházi teljesítményét, így a francia-algír játékos is másutt folytatja. Visszatért kölcsönből de már csomagolhat is a kameruni Eugene Fomumbod és a szerb Zoran Supics, rájuk sem számít a vezetőedző. Négy idényt is Győrben töltött a gaboni Arsene Copa, de neki is csapatot kell keresnie.

Aki viszont már tudja hol folytatja az két grúz játékos. Lasa Totadze legemlékezetesebb mozdulata a Pápának lőtt gólja volt, és vele tart a Veszprém megyei városba George Ganugrava is, aki 16 meccset játszott az ETO színeiben. A tizenegyedik távozó a montenegrói Gyorgyije Cetkovics, ő mindössze 5 meccsen lépett pályára Győrött.

"Semmi más célunk nem lehet, mint a nemzetközi kupaszereplés elérése. Kellően erős játékos kerettel rendelkezünk, arra pedig nem is emlékszem, hogy sérülés nélkül végig dolgoztuk volna a felkészülés nagyobbik részét." Klement Tibor ügyvezető igazgató a célokról és a klub aktuális témáiról tájékoztatta ma az újságírókat.

"Azért mondtunk le több légiósról, hogy ne kelljen tömegével visszajátszaniuk az NB II-be. Azt szeretnénk, ha a fiatal generációból mindazok, akik tehetségesek és szorgalmasak, be tudjanak mutatkozni akár az első osztályban is, ehhez ez egy fontos lépés volt – mondta el a klubvezető a távozó játékosok kapcsán. Klement Tibor kiemelte: az átigazolások során még ma is nehéz jó képességű magyar játékost szerződtetni, erre a legjobb példa, hogy az ETO az egyetlen, aki Simon András érkezésével minőségi hazai labdarúgót igazolt eddig ebben a szezonban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu