Soha nem látott fotók Puskásékról

Szerző: SHLétrehozva: 2014. május 29. 14:05
Képzeld el, hogyan közvetítené az Aranycsapat mérkőzését egy mai sportcsatorna! Vagy inkább nézd meg! Multimédiás kiállítást rendeznek a magyar labdarúgás legendás időszakából – Kozák Lajos digitálisan felújított fotóhagyatékából.


A korábban sosem látott sportfotókból építkező kiállítás 2014. június 12-től augusztusig a magyar foci legnagyobb legendáit invitálja meg egy fordított időutazásra. Nem a kiállítás látogatói repülnek vissza a hazai labdarúgás legdicsőebb korszakába, hanem Puskásék érkeznek meg a legmodernebb vizuális technológiák varázslatos segítségével a jelenbe.

Az ötvenes évek ismert sportfotográfusa, Kozák Lajos hagyatékából kerültek elő a korábban ilyen formában sehol sem bemutatott képek a kor legismertebb labdarúgóiról. A filmtekercsek elszáradt órarugóként, összecsavarodva várták talányos sorsukat, míg a hagyatékot feldolgozó művészek rájuk leltek. A digitális felújítás során derült ki: a képanyag csodálatos kincset képvisel.

Kozák Lajos fázisfotói tanulmányszerűen, és elképesztő részletességgel mutatja be az Aranycsapat legnagyobb sztárjainak emblematikus trükkjeit. Puskás ballábas külső csűdrúgása, Kocsis fejelései vagy ollórúgása, Hidegkuti boszorkányos cselei, a „fekete párduc” utánozhatatlan védései mozdulatról mozdulatra végigkövethetőek, miközben a fotók minősége szinte még a játékosok hajszálait is pontosan látni engedik. A fázisfotók és a huszonegyedik századi technológia találkozásának szerencsés folyományaként a képsorokból full HD minőségű videók, szuperlassított kisfilmek is készültek, így Puskásék játéka olyan élményt ad, mintha egy mai prémium sportcsatornán néznénk a vb sztárjait.

További részletek: itt.

Címkék: Aranycsapat
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu