Segít az MLSZ, folytatja az Eger

Szerző: MTILétrehozva: 2013. május 9. 19:51
Végigjátssza a bajnokságot a labdarúgó NB I-ben sereghajtó, nehéz anyagi helyzetben lévő Egri FC.


Az egri önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közösen segít a csapatnak abban, hogy a hátralevő négy fordulóban pályára léphessen. Ez abban nyilvánul meg, hogy átvállalják az idegenbeli összecsapásokhoz szükséges utazási, illetve a hazai találkozók rendezési költségeit.

"Úgy készültünk, hogy a mai már temetési határidő lesz. A 28. órában azonban jött egy lehetőség. Eger önkormányzata és az MLSZ részéről kaptunk egy reménysugarat, hogy korrekt módon befejezzük a bajnokságot" - mondta Tóth Dénes klubigazgató, hozzátéve, hogy a szerdai tulajdonosi lemondásokban jelzett egyforintos vételárak a több tízmilliós adósságok átvállalását is magukban hordozzák. Azt is elárulta, hogy a játékosok februárban kaptak legutóbb - félhavi - fizetést.

"A helyzetünket ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor zuhan a repülő és a pilóta kiszól, hogy akarja-e valaki vezetni a gépet. Nem sokan jelentkeznének. Mi reménykedünk, tudunk még olyan szálat felgöngyölíteni, hogy a jövőben is legyen labdarúgás Eger városában" - tette hozzá Tóth Dénes.

A magyar szövetség (MLSZ) a villanyvilágítás hiánya miatt nem adta meg a licencet a hazai meccsekre, ezért az Eger a bajnokságban nem játszhatott saját otthonában, így Debrecenben, Miskolcon, Budapesten (a Vasas stadionjában), illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.

Az egriek 26 forduló után 15 ponttal az utolsó helyen állnak a tabellán, hátrányuk kilenc pont a még bennmaradó, 14. helyezett Pápával szemben. Soron következő, szombati mérkőzésükön éppen Pápán lépnek pályára.

Címkék: Eger
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu