Schalke: sokba kerültek a bengáli tüzek

Szerző: MTILétrehozva: 2013. január 14. 15:06
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 50 ezer eurós (közel 15 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta a Schalke 04 csapatát szurkolóinak sportszerűtlen magatartása miatt. A DFB hétfőn számolt be a szankcióról, amelyet főként a Borussia Dortmund elleni, október 20-án játszott rangadón történtek miatt szabott ki a fegyelmi bizottság.


A Schalke szurkolói a mérkőzésen körülbelül húsz fáklyát gyújtottak meg a lelátón, illetve egy molinót feszítettek ki, amelyen a Halál a BVB-re felirat volt olvasható. A gelsenkircheni drukkerek ez után a november 24-én játszott, Eintracht Frankfurt elleni meccsen mintegy 15-ször bengáli tüzet gyújtottak, amelyeket a rendezőknek el kellett oltani, ezért a második félidő kezdete hozzávetőlegesen három percet csúszott.

Büntetést kapott a szintén az élvonalban szereplő Freiburg is: a klubnak 10 ezer eurót kell befizetnie, mert szurkolói novemberben a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Hannover elleni Bundesliga-találkozón, illetve a decemberben rendezett, Karlsruhe elleni kupameccsen randalíroztak. A DFB közleménye szerint mindkét egyesület tudomásul vette a jogerős pénzbüntetést.

Címkék: Schalke 04
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu