Santi Cazorla az Arsenalé – hivatalos

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 7. 11:36
Az Arsenal „hosszú távú” szerződést kötött Santi Cazorlával, jelentette be a londoni klub hivatalos honlapján. A Málaga mintegy 15 millió fonttal lett gazdagabb, viszont egy remek támadó középpályással szegényebb. Arsene Wenger több poszton is számít a kétszeres Európa-bajnokra.


 

Napok óta már csak a hivatalos bejelentés hiányzott, kedd délelőtt óta immár az sem: Santi Cazorla fel meg nem nevezett időtartamra, ahogy a kommüniké szól, „hosszú távra” kötelezte el magát az Ágyúsokhoz.

A vételáráról is csak pletykák keringenek, a 18 millió fontról szóló híreket követően a BBC már arról számolt be hétfő este, hogy valamivel kevesebb mint 15 millió cserél gazdát.

A 2008-ban és idén nyáron is Európa-bajnokságot nyert játékos azután távozott a Málagától, hogy az több havi bérével még mindig adós.

Az Ágyúsok menedzsere, Arsene Wenger rengeteget vár az új szerzeménytől, aki szerinte a pálya minden szegletében hasznos lehet a csapatnak.

„Santi Cazorla nagyszerű igazolás. Sokoldalú, támadó szellemű középpályás, aki a pálya mindkét szélén, de középen is tud futballozni. Gyors, technikailag képzett – boldogok vagyunk, hogy csatlakozik hozzánk.”

Cazorla, akit 2007-ben Az év spanyol játékosának választottak, szintén elégedett, hogy sikerült nyélbe ütni az üzletet.

„Ez egy olyan klub, amelynek nagyszerű játékosai, fantasztikus stadionja és hatalmas támogatottsága van. Az Arsenalé a futballvilág egyik legjobb menedzsere, a csapat játékstílusát pedig mindenhol csodálják.”

„Izgatott vagyok, hogy Európa egyik legjobb csapatában, egyúttal a Premier League-ben szerepelhetek. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy az Arsenal harcban legyen a trófeákért.”

Mezszámot még nem kapott új klubjában, a németországi edzőtáborba viszont már ő is elutazott, és vasárnap pályára is léphet a Köln elleni felkészülési mérkőzésen.

Címkék: Santi Cazorla
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu