Rooney: ezt meg hogyan csinálja Giggs?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 28. 12:55
Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott csatára a Bayer Leverkusen elleni 5-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-csoportmeccsen három gól előkészítésében is szerepet vállalt, és a lefújás után azt is elárulta, hogy az ellenfél egyik játékosa azon hüledezett, hogy Ryan Giggs hogyan bírja ezt még 40 évesen is ezen a szinten csinálni. Rooney szerint ő erre biztosan nem lenne képes.


 

A vendég Manchester United szerda este 5-0-lal lemosta a Bayer Leverkusent a Bajnokok Ligája ötödik csoportkörében, ami már önmagában szép eredmény, de még egy fantasztikus egyéni teljesítmény koronázta meg a diadalt: Ryan Giggs végigjátszotta a meccset, pedig pénteken már 40. születésnapját fogja ünnepelni.

"Ryan fantasztikus volt. Évek óta ezt csinálja, én pedig lassan kifogyok a jelzőkből, amiket rá mondhatnék - nyilatkozta a meccs után Wayne Rooney, az angolok válogatott csatára. - A meccs közben a németek egyik hátvédje megkérdezte tőlem, hogyan csinálja Giggs, hogy 40 évesen még mindig játszik?"

"Nagyon jó látni őt ennyi idő után is játszani, mert még mindig remekül bánik a labdával, de nem tudtam mit válaszolni, mert nekem fogalmam sincs, hogyan csinálja! Én az ő korában már biztosan nem tudok majd futballozni." Rooney szerda este három gól előkészítésében is szerepet vállalt.

"Szerintem fantasztikusan játszottunk, időnként kifejezetten erősen, gyors átmenetekkel, és jól használtuk ki a lehetőségeinket is. Főleg azért volt jó meccs, mert 2-0-nál sem öltük a játékot. Sok csapat ilyenkor már csak az eredmény tartására törekszik, de mi csak játszottunk tovább."

"Még egy pontra van szükségünk, hogy biztosan a BL-csoport élén végezzünk, és fontos, hogy mindent meg is tegyünk ezért a követkkező körben. Nagy csalódás volt mindannyiunknak a Cardiff elleni 2-2, mert nem játszottunk olyan jól, mint tudunk. A mai eredménynek ezért is örülünk, a Spurs elleni bajnoki előtt jól jött."

Rooney szerint a tegnapi meccsen Sindzsi Kagava volt a csapat egyik legjobbja, aki tavalyi érkezése óta nem tudott igazán formába lendülni, és stabil helyet kivívni a kezdőben, pedig a támadó középpályás posztja továbbra is hiányposzt az Old Traffordon.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 2013/2014

A-CSOPORT, 5. FORDULÓ:
BAYER LEVERKUSEN (német) - MANCHESTER UNITED (angol) 0-5 (0-2)
Leverkusen, BayArena V.: Svein Oddvar Moen (norvég)

BAYER LEVERKUSEN: Leno - Donati, Spahic, Toprak, Can - Bender (Kohr 81.), Reinartz (Hegeler 70.), Rolfes - Castro, Kiessling, Szon (Derdiyok 71.) Vezetőedző: Sami Hyypia
Cserék: Lomb (kapus), Stafidikisz, Wollscheid, Hegeler, Kohr, Derdiyok, Kruse

MANCHESTER UNITED: De Gea - Smalling, Ferdinand, Evans, Evra (Büttner 70.) - Valencia (Young 81.), Jones, Giggs, Nani - Kagava - Rooney (Anderson 80.) Menedzser: David Moyes
Cserék: Lindegaard (kapus), Büttner, Anderson, Young, Cleverley, Hernández, Welbeck

Gólszerző: Valencia (22.), Spahic (30. - öngól), Evans (66.), Smalling (78.), Nani (88.)
Sárga lap: Kohr (89.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 5 3 2 0 11-3 11 pont
2. Sahtar Doneck 5 2 2 1 7-5 8 pont
3. Bayer Leverkusen 5 2 1 2 8-10 7 pont
4. Real Sociedad 5 0 1 4 1-9 1 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az MU 5-0-val a 16 között, City-négyes
A Manchester United idénybeli legjobb mérkőzésével válaszolt a kritikusoknak, 5-0-val intézte el a Bundesliga 2. helyén álló Leverkusent, így továbbjutott a Bajnokok Ligája A-csoportjának 5. fordulójában. A Sahtar Doneck 4-0-s...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu