Ribéry nincs a legjobb tízben

Szerző: MTILétrehozva: 2014. július 18. 11:05
A címvédő francia Franck Ribéry nem került a legjobb tíz közé az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szavazásán, amelyen az elmúlt szezon legjobb játékosát választják ki a szakírók.


Az UEFA honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a brazíliai világbajnokság múlt vasárnapi döntőjében győztes német válogatott három Bayern München-futballistával, a kapus Manuel Neuerrel, a védő Philipp Lahmmal és a támadó Thomas Müllerrel képviselteti magát. A vb-fináléban vesztes argentinoktól a Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Angel Di Maria és a cím 2011-es győztese, az FC Barcelona négyszeres aranylabdása, Lionel Messi került be.

A BL-győztes madridi csapatból ott van az első számú európai kupában rekordot jelentő 17 góllal gólkirály portugál Cristiano Ronaldo is, míg a fináléban vesztes, spanyol bajnok Atlético Madridot csak Diego Costa képviseli, igaz, a brazil származású spanyol válogatott támadó azóta már a Chelsea-hez igazolt.

A legjobb tíz közé befért a világbajnokság gólkirálya, a brazíliai tornán hat gólt szerző kolumbiai James Rodriguez (Monaco), a hollandokat bronzéremig vezető Arjen Robben (Bayern München), valamint a Premier League-ben gólkirály, illetve Ronaldóval megosztva európai aranycipős, a vb-n azonban a harapásával címlapokra kerülő uruguayi Luis Suárez is, aki a vb után a Liverpooltól a Barcelonához igazolt.

Augusztus 14-ig szavazhatnak az UEFA tagországainak kijelölt szakírói, ennek alapján derül ki, hogy melyik három futballistára érkezett be a legtöbb voks, majd augusztus 28-án a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása előtt kihirdetik a győztest.

Címkék: Franck Ribéry
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu