Reina: Spanyolország külön kategória

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 10. 17:56
A szombat esti angol-spanyol barátságos mérkőzés előtt burkolt hadüzenettel felérő nyilatkozatot tett Pepe Reina, a spanyol labdarúgó-válogatott harmadik számú kapusa, aki szerint az armadának nincs párja jelenleg, sem játékban, sem játékosállományban.


"A miénk egy nagy generáció, szerencsénk van ezzel, ugyanilyen fontos, hogy a játékosok megtanultak nyerni a klubcsapatukban. Nagyon nehéz eljutni erre a szintre szerintem. Sok múlik az egyéni képességeken, a csapategységen, és a játékfilozófián egyaránt. Én azon a véleményen vagyok, hogy ilyen minőségi játékosállománnyal ráadásul egy más nemzet sem rendelkezik jelenleg."

Casillas és Valdés mellett nem sok sót evett meg az elmúlt években a Liverpool kapusa, a vb-n nem léphetett pályára, eddig összesen 23-szor ölthette fel magára a La Roja szerelését. Mindez azonban nem ronthatta-ronthatja el örömét.

"A válogatottban játszani mindig különleges érzés, meg sem fordul a fejedben, ott mindig nyerni akarsz. Hatványozottan igaz ez, ha Anglia az ellenfél. Huszonhárom, nagyon erős futballista alkotja a csapatunkat, de ebből csak tizenegyen kezdhetnek, ám ha olyan szerencsés vagy, hogy te kerülhetsz sorra, meg kell ragadnod az esélyt. Ami engem illet, a mennyországban éreztem magam, hiszen Európa- és világbajnokok lettünk. Minden futballista célja ez, egy álmom vált valóra."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Könnyfakasztóan jó spanyol foci - videó
Négyéves a napjaink futballját uraló "tiki-taki" taktika - legalábbis ennyi ideje alkalmazza a spanyol labdarúgó-válogatott a rövid passzos, a labdabirtoklásra építő játékfelfogást, amelyet azóta tökélyre fejlesztett, mint...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu