Pintér: Ilyen focit várok a fiataloktól

Szerző: SH/MLSZLétrehozva: 2014. június 5. 16:41
Pintér Attila, a magyar-labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az albánok 1-0-ás legyőzése után elmondta: az önbizalomszerzés szempontjából volt nagyon fontos a szerdai győzelem.


A kapitány kiemelte: nem volt könnyű olyan csapattal szemben futballozni, amely teljesen visszaállt a saját térfelére, részben ez volt az oka annak, hogy nem tudtak hasonló iramú meccset játszani, mint a dánok ellen.

"Az albán válogatottat jó klubcsapatokból érkező játékosok alkotják, akik agresszívan próbálnak focizni, fegyelmezetten visszazárnak a saját térfelükre - fogalmazott Pintér. "Amíg a májusi meccsünkön a dán válogatott felvállalta a visszatámadásokat, az albánok visszazártak a saját térfelükre, ezért nem tudtunk olyan iramú meccset játszani, mint legutóbb. Nem szeretnék a játékvezetővel foglalkozni, de úgy láttam, az első félidőben két tizenegyest is kaphattunk volna. Egész más lett volna a meccs forgatókönyve, ha az alakuló csapatunk vezetni tud a meccs elején. Jelenleg egy generációváltás közepén vagyunk, szeptemberig, az Eb-selejtezőkig meg kell találnunk az ideális játékosokat. Ebből a szempontból örülök, hogy a fiatalok, Vécsei vagy Kalmár felvállalták a bátor játékot, és természetesen az is nagyon fontos, hogy győzelemmel zártuk a mérkőzést, mert ezek a találkozók az önbizalomszerzés szempontjából különösen fontosak. Felszabadult, bátor játékot csak magabiztos, megfelelő önbizalommal rendelkező futballistákkal tudunk játszani a későbbiekben" - hangzott a szakvezető meccs utáni értékelése.

AKCIÓ - INGYEN JUTHATSZ BE AZ ÚJ FTC-STADIONBA!
Aki jegyet vásárol a szombati, Magyarország-Kazahsztán felkészülési mérkőzésre (vagy már korábban megvette belépőjét a találkozóra), szeptember 7-én ingyen tekintheti meg a Ferencváros új stadionjában a válogatott első Eb-selejtezőjét.
A Magyar Labdarúgó Szövetség akciót hirdet az átépítés előtt Puskás Ferenc Stadion utolsó válogatott mérkőzése előtt: a kazahok elleni szombati meccsre megvásárolt jegyek érvényesek a szeptember 7-i Magyarország-Észak-Írország Európa-bajnoki selejtezőre is.

A rendkívüli kedvezménnyel mindössze 500 forintért két válogatott mérkőzést nézhetnek meg a helyszínen a szurkolók, élőben lehetnek tanúi a Puskás Ferenc Stadion búcsúztatásának és a hamarosan megnyíló új Fradi-stadion első válogatott mérkőzésének, ami egyben a válogatott első Európa-bajnoki mérkőzése is lesz.

Csak a szombati mérkőzésen a Puskás Stadionban érvényesített belépőjegyek vesznek részt az akcióban.
Címkék: pinter_attila
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu