Pérez: Bale olcsó, volt MU-ajánlat is

Létrehozva: 2013. szeptember 24. 13:08
Betekintést engedett Gareth Bale átigazolásának kulisszatitkaiba Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke friss, a Cadena SER rádiónak adott egy órás interjújában. Ő olcsónak véli a sokakat megbotránkoztató árat, és azt is elismerte, hogy a Manchester United megpróbálta elhappolni előlük a walesit és többet is ajánlott a királyiaknál.


A hetekben Carlo Ancelotti elszólta magát, és azt állította, hogy érkezett nagyobb ajánlat a Tottenhamnek a Premier League elmúlt idényének legjobbjává választott játékosért. Nevet nem említett, a sajtó pedig a Manchester United és a Paris Saint-Germain nevét dobta be a kalapba. Most kiderült az igazság, az előbbi volt az „elkövető".

„Azt hiszem, hogy a Tottenham nem igazán akarta őt eladni – kezdte a blancók első számú embere. – Mi ezt tiszteletben is tartottuk, amikor tudomásunkra jutott, hogy a United összeállított egy csomagot a játékosért. Ekkor raktuk össze a sajátunkat, és amikor a játékos meghallotta, hogy egy versenyképes ajánlat, előtört belőle a gyerekkori szeretete a Real iránt. Innentől kezdve mindent megtett azért, hogy a Bernabéuba igazolhasson."

Tehát nem a pénz döntött, amiből egyértelműen leszűrhető, hogy a Vörös Ördögök többet ajánlottak. Igaz Pérez elhárította a kérdést a számról, amely a mai napig nem tiszta, tehát 91 vagy 100 millió euróért hozták el Bale-t, de arról véleményt formált, hogy az ő személyben mit jelent egy ennyire elképesztően drágának tűnő vásárlás.

Szerintem olcsó volt – vágta rá az üzletember, aki ezután megindokolta, hogy megéri a klubnak ennyit áldozni – Nem mondom ki az összeget, csak azt, hogy a Real Madrid modellje Santiago Bernabéué, mégpedig a világ legjobb játékosaival rendelkezni. Ez a filozófia óriási hatással bír, mind szakmai, mind gazdasági értelemben."

„Már említettem máskor is, hogy a Real Madrid rossz pénzügyi helyzetben volt 2000-ben. Aztán Figo, Zidane és Beckham, bár rendkívül drága vásárlások voltak szépen-lassan meghozták az értéküket. Ez egy olyan felfogás, ami működik a gazdaságban és a labdarúgásban is." Hogy miért érte meg mégis ennyit áldozni a Galaktikusokra?

„Amikor Zidane aláírt, nagyjából 75 millió euróért, a Tekát (a legfőbb mezszponzort - a szerk.) lecseréltük a Siemensre, mert 400 millió peseta helyett 4 millárdot fizetett. Csak azért, mert jött Zidane. Aztán ott van Kaká, akinek köszönhetően sikerült megújítanunk az Adidasszal létező szerződésünket. Sportszakmailag itt nem volt szerencsénk, mert sérült volt a világbajnokságon és utána soha nem volt a régi, de ha a pénzt nézem, akkor sokat nyertünk. De említhetném Ronaldót és a Nike-t is... Ennek köszönhető, hogy a klub bevétele 100 helyett immár 500 millió euró."

Persze felmerül a kérdés, hogy Bale tényleg ennyire komoly üzleti lehetőségeket rejt magában?

„Kétszer választották meg a Premier league legjobbjának, a bajnokság arca volt, egy ünnepelt játékos. Azt hiszem, hogy a világ egyik legjobbja, amely tökéletesen beleillik a Real Madrid modelljébe" – magyarázta Pérez.

Végül megerősítette Carlo Ancelotti korábbi kijelentéseit, miszerint az olasz akart kiszállni a PSG projektjéből és nem a Real Madrid miatt állt tovább. „Egészen pontosan 7 millió eurót fizettünk a klubnak, ennek felét pedig az edző állta. Ez persze csak egy apró részlet az eddigi összegekhez képest, és annyit keres most, mint Mourinho korábban."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu