Pedro és Valdés a spanyol vb-keretben!

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 20. 15:50
Victor Valdés is rajta lesz azon a repülőgépen, amely a spanyol labdarúgó-válogatottat Dél-Afrikába szállítja. Azt már nem garantálja semmi (főleg nem Iker Casillas jelenléte), hogy be is mutatkozhat a nemzeti csapatban, ám az esélye megmaradt rá. Vincente del Bosque leszűkített keretében viszont nincs már ott az Európa-bajnok gólzsák, Daniel Güiza és Marco Senna sem.


Megvan a spanyolok végleges kerete. A mag megvolt, ahogy többnyire mindenkinél, ám egy-két név még kérdéses volt. Nos, a korábbi Real Madrid-edző most nyilvánosságra hozta, ki utazhat és ki, nem. 

A Barcelonával bajnoki címet szerzett Victor Valdés például igen. Csakúgy, mint fiatal klubtársa, az egész idényben remeklő Pedro. A világbajnokságon mutatkozhat be a válogatottban a bilbaói Javi Martínez is. 

Nem növelheti azonban szereplései számát a 2008-as Európa-bajnoki sikerből részt vállaló Marcos Senna, Santi Cazorla vagy éppen Daniel Güiza. 

Ha a két mammutklubot nézzük, a Real Madrid öt, míg a Barcelona hét játékost ad a nemzeti csapatnak. Könnyen lehet, hogy utóbbi tömb nyolcfőssé emelkedik, ha eldől Cesc Fabregas hazatérése...

A SPANYOLOK 23 FŐS KERETE:
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Victor Valdés (Barcelona)
Hátvédek: Sergio Ramos (Real Madrid), Raúl Albiol (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Carlos Marchena (Valencia), Joan Capdevila (Villarreal)
Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Xavi  Hernández (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Javi Martínez (Athletic Bilbao), Cesc Fabregas (Arsenal), Jesús Navas (Sevilla)
Csatárok: David Silva (Valencia), David Villa (Valencia), Fernando Torres (Liverpool), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Pedro (Barcelona), Juan Manuel Mata (Valencia)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu