Ötösfogat: Fellaini-MU, Lukaku-Everton

Létrehozva: 2013. szeptember 3. 01:09
Hajnali egykor robbant a bomba az Evertonnál, amely egyszerre öt, már éjfél környékén is sejtett átigazolást is megerősített hivatalos honlapján. A legfontosabb, hogy vagyonért távozott Marouane Fellaini, érkezett a Chelsea-től kölcsönben Romelu Lukaku és a Manchester Citytől Gareth Barry, de további 19 millió font is gazdát cserélt!


Nem akármilyen öt hivatalos megállapodást jelentettek be a liverpooliak az átigazolási piac éjféli zárórája után. A legnagyobb horderejű egyértelműen Fellaini távozása, aki este fél kilenckor érkezett meg az Everton edzőközpontjába és közölte Roberto Martínez menedzserrel, hogy távozni szeretne. Innentől zajlottak az alkudozások, mielőtt a Kékek által megerősített 27,5 millió fontban megállapodtak. Jól jelzi az összeg súlyát, hogy augusztus elején a Vörös Ördögök érte és Leighton Bainesért kínáltak együtt 28 millió fontot. A balhátvéd végül maradt a Goodisonban.

Nyélbe ütötte tehát David Moyes első komoly átigazolását, azonban pont éjfélkor a Sky Sports hírül adta, hogy van egy meglepetés is: megállapodott a Real Madriddal Fábio Coentrao kölcsönéről, aki egy idényre érkezik.

Később egyértelművé vált, a portugál hátvéd nem érkezik a Manchester Unitedhez!

Ehhez azonban semmi köze az Evertonnak... Tehát visszakanyarodva az ötös bejelentés második nevéhez, eladta Victor Anichebét is, aki a West Bromwich Albion játékosa lett 6 millió fontért. Nem ő az egyedüli, aki Gera Zoltánékhoz csatlakozott a zárónapon, a Sunderlandtől klubrekordért három évre érkezett Stephane Sessegnon.

Ismét visszakanyarodva az Evertonhoz, bőven voltak érkezők is. Véglegesen egy játékos írt alá, a Wigan 16-szoros ír válogatott középpályása, James McCarthy, akiért nem kevesebb, mint 13 millió fontot fizettek a piac utolsó pillanataiban. A skót születésű, mindössze 22 éves futballista négy év után hagyja el másodosztályú csapatát.

A két kölcsönben érkező név sem akárki, így nagy meglepetésre a Chelsea nem tartotta meg a tavasszal a West Bromwichnál remeklő, a Bayern München elleni Európai Szuperkupa-döntőn a sorsdöntő büntetőt elhibázó Romelu Lukakut. Samuel Eto'o érkezése nyomán inkább kölcsönadták, úgy volt, hogy visszatérhet a birminghamiekhez, de helyette az Evertonnál kötött ki, a teljes szezont ott tölti. Nagyszerű igazolásnak tűnik és itt nem fog padozni.

A másik kölcsönzött pedig a Manchester Citynél egyértelműen létszámfelettivé vált Gareth Barry, szintén az idényre.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu