Önként távozhat a kiscsapat sikerkovácsa

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 14. 17:28
Az Udinese az előző szezon után ismét selejtezőt játszhat a Bajnokok Ligájában, ami azért is hatalmas eredmény, mert a Serie A-t immár csak három csapat képviseli az első számú nemzetközi kupasorozatban. Antonio Di Natale büszke társaira – és persze magára, de a sikeredző az egészségét szem előtt tartva felállhat a kispadról.


 

Az Udinese 2-0-ra győzött vasárnap este Cataniában, így a többi meccs alakulásától függetlenül harmadikként zárt, ami BL-selejtezőre jogosítja augusztusban.

Az első számú gólfelelős, Antonio Di Natale, mondani sem kell, Szicíliában is betalált, és természetesen nem kerülhette meg az őt üldöző újságírókat.

„Nagyszerű teljesítmény volt, ragyogó eredmény. Egymás után másodszor kerültünk a BL-be, olyan csapatokat megelőzve, mint a Napoli vagy az Inter” – lelkendezett a válogatott csatár.

„Előttük vagyunk a tabellán, mert megérdemeljük, jobban tettük a dolgunkat. Most ünnepelni akarok a szurkolóinkkal, minden mással csak később foglalkozom.”

Di Natale vélhetően már csak azért is bizonyítani akar, mert tavaly büntetőt rontott az Arsenal elleni selejtező-visszavágón, ami komoly szerepet játszott abban, hogy az Ágyúsok kerültek a főtáblára.

Hogy a nyár végén hogy hívják az udineiek edzőjét, azt illetően nehéz biztosat mondani, főként azt követően, amit a jelenlegi mester, Francesco Guidolin nyilatkozott a bronzérem ünneplése közepette.

„Nagyon fáradt vagyok, pihennem kell. Azt hiszem, hosszú feltöltődésre lesz szükségem, hiszen hatalmas nyomás alatt vagyok, és nem tudom, hogy a szervezetem kibír-e még egy szezont több mint 50 meccsel.”

„A következő napokban beszélek az igazgatókkal, mert most megálljt kell parancsolnom magamnak, és nem tudom, hogy július elején készen fogok-e állni.”

Arra ugyanakkor mutatkozik esély, hogy más poszton szerepet vállaljon a klubnál: „Maradnék-e technikai igazgató Udinében egy fiatal edzővel? Nem lenne akadálya.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu