Óda Thierry Henryhoz

Szerző: SHLétrehozva: 2012. február 12. 11:19
Arsene Wenger szerint méltóképp búcsúzott szombaton a Premier League-től Thierry Henry, aki a ráadásban győztes gólt szerzett az Arsenalban. A francia szakember bízik benne, szerdán Milánóban is megrázza magát a támadó, Per Mertesackerre ugyanakkor nem számíthat a San Siróban.


 

Thierry Henry csereként beállva a 91. percben betalált a Sunderland kapujába, amivel az Ágyúsok mind a három pontot elhozták a Stadium of Lightból, 0-1-ről fordítva.

A francia támadó ráadásul utolsó angol bajnokiját játszotta, a szerdai milánói BL-meccs után visszatér anyaegyesületéhez, a New York Red Bullshoz. Wengernek nagyon fog hiányozni.

„Legendaként búcsúzott a bajnokságtól. Remélem, a BL-ben is ad majd némi pluszt. Ismét bizonyította, a tehetség nem tűnik el az idő előrehaladtával, ugyanezt láthatjuk Giggsnél és Scholesnál a Manchester Unitedben. Jövőre talán újra visszahozzuk, de ne felejtsük el, valamikor ő is abbahagyja a labdarúgást” – nézett a jövőbe az Arsenal menedzsere, aki sokra értékeli az idegenbeli győzelmet.

„A Sunderland nagyon kemény és szervezett ellenfélnek bizonyult, és a gyep minősége sem könnyítette meg a dolgunkat. Sokat volt nálunk a labda, de kevés helyzetet alakítottunk ki, nehéz volt a védelmük mögé kerülni. Mi több, hátrányba is kerültünk, de intelligensek, türelmesek és rugalmasak voltunk, ami meghozta gyümölcsét.”

A hazaiak gólja előtt Per Mertesacker megsérült, ám James McClean ezzel mit sem törődött, és a hálóba vágta a labdát. A szakvezető nem neheztel.

„Meccs közben gondoltam arra, hogy illett volna megállnia, de nem tudhatta, hogy a másik játékos megsérült, vagy csak egyszerűen elcsúszott. Mertesacker azt mondta nekem, kapott egy rúgást, és utána mozgatni sem tudta a lábát. Egyelőre nem lehet megmondani, mennyire súlyos, de Milánóban biztosan nem játszik.”

Mivel a Chelsea eközben vereséget szenvedett az Everton vendégeként, az Ágyúsok felléptek a negyedik, Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyre. Nem kis fegyvertény a közelmúlt botrányos formája tükrében.

„Két hete még mindenki leírt minket, és boldogok vagyunk, hogy a helyünkre kerültünk. A küzdelem azonban nagyon nyílt, a Newcastle, a Chelsea és a Liverpool is erre a pozícióra hajt. Minden az állandóságon múlik” – zárta mondandóját Wenger.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Henry csodálatos, a Chelsea lebőgött
A Sunderland végtelenül sportszerűtlen góllal vezetést szerzett, mégis kikapott otthon az Arsenaltól a Premier League 25. fordulójában. Henry hős lett, a hosszabbításban lőtte a győztes gólt. A Chelsea szomorkodhatott...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Thierry Henry
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu