Nyolc szerb vandál olasz őrizetben marad

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 16. 13:33
Továbbra is Olaszországban marad vizsgálati fogságban nyolc szerb huligán, köztük az ultrák vezérének tekintett Ivan Bogdanov. Az illetékes olasz hatóságok pénteken döntöttek úgy, hogy a kedden félbeszakadt Olaszország-Szerbia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után letartóztatott nyolc szurkolónak Genovában kell maradnia az ügy kivizsgálásáig.


Boris Tadic szerb elnök az olasz RAI2 televíziónak adott interjúban elmondta, hogy a legszigorúbban fognak fellépni a huligánok ellen: "A randalírozókat elkülönítjük és megbüntetjük" - jelentette ki Tadic, aki hozzátette, reméli, a jövőben hatékonyabb lesz az egyeztetés Európában a különböző országok rendőrségei és belügyminisztériumai között, hogy megakadályozzák a hasonló botrányokat.

A genovai találkozó a szerb ultrák randalírozása miatt előbb 35 perces késéssel kezdődött el, később pedig újabb balhé miatt a 6. percben félbeszakadt. A vendégdrukkerek pirotechnikai eszközöket dobáltak az olasz drukkerek felé és a pályára, később pedig a rendőrökkel is összecsaptak, akárcsak a meccset megelőzően.

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága a hivatalos jelentések beérkezése és elemzése után hozza meg döntéseit. A szerbekre vonatkozó büntetés az egyszerű megrovástól akár a sorozatból való kizárásig is terjedhet, de rendezési hiányosságok miatt elmarasztalhatják az olaszokat is. A mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel várhatóan az olasz válogatott kapja meg, bár a szerbek a meccs újrajátszását szeretnék elérni.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu