Nyert a United, de volt miért izgulnia

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 25. 15:20
A Manchester United megszerezte a három pontot a Fulham ellen az Old Traffordon, de volt miért aggódnia a meccsen. Egyrészt a hajrára nagyon feljött a vendégcsapat, a gólok kapitális védelmi hibákból születtek, és feketelevesként a hosszabbításban még a csereként beállt Wayne Rooney lába is szétnyílt egy ütközés után. A 3-2 szoros meccset feltételezne, pedig nem: a Fulham a találkozó nagy részét teljes tanácstalanságban játszotta végig, mégis csak ennyire volt elég a lendület.


 

A Manchester United mai kezdőcsapatának kihirdetése előtt mindenkit az érdekelt, az új szerzemény, az Arsenaltól 24 millió fontért igazolt Robin Van Persie bekerül-e a kezdőcsapatba. Megnyugodhattak, a skót mester ígéretéhez híven tényleg bekerült, viszont óriási meglepetésre Wayne Rooney nem.

Az pedig végképp lecsendesítette az Old Traffordot, hogy a Fulham gyors góllal kezdett, Damien Duff már a második percben kihasznált egy védelmi fejeltlenséget, és teljesen üresen maradva egy lapos szabadrúgás után David De Gea mellett a kapuba passzolt.

A Manchester United játékán azonban nem érződött, hogy megfogta volna a játékosokat a rossz kezdés, és Robin Van Persie fantasztikus kapásgóljával nyolc percen belül egyenlítettek is. A támadások motorja a szintén újonc Sindzsi Kagava volt, aki újra végigrobotolta a meccset, és egy lepattanó után éppen ő tudott fordítani.

Ez volt a holland és a japán játékosok első gólja a Vörös Ördöknél, amit még a szünet előtt Rafael fejese koronázott meg, így sima United-győzelemnek nézett ki ez a meccs. Pláne azok után, hogy a második félidő első perceiben úgy nézett ki, a játék képe marad az addigi, a hazaiak több mint 60 százalékban birtokolták a labdát.

Viszont így a hazai csapat sem pörgött fel a második játékrészben, és egy kapitális védelmi hiba miatt szépített a Fulham. Egy könnyűnek kinéző beadásra David de Gea jött ki a kapujából, de valószíbűleg nem jelezte ordibálva, hogy a labda az övé, mert a védő Nemnja Vidics annyira vehemensen fogta Mladen Petricet, hogy akadályozta a kapust a labda kiöklözésében. A hálóba pattant róla a labda, ez volt Vidics első PL-öngólja.

A Fulham, ha nem is kapott vérszemet, de a játékosok megérezték, hogy igenis van itt keresnivalójuk, és egyre aktívabbab támadtak, így a spanyol kapusnak egyre több dolga volt, kétszer is reflexből ütött ki egy fejest. A hazaiaknak szomorú hír, hogy Wayne Rooney lába szétnyílt egy Hugo Rodallegával történt ütközés után, hordágyon kellett levinni.

A kötelezőt teljesítette, a három pontot megszerezte Sir Alex Ferguson csapata, de nehezebben, mint bárki gondolta volna. A játék jobb volt, mint az Everton ellen, de ez még mindig nem elég. Díszvendég volt a hatszoros olimpiai bajnok Usain Bolt, aki is a lelátóról nézte végig a meccset a Manchester United vendégeként. Győzelmet láthatott, de felejthető győzelmet.

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, PREMIER LEAGUE 2012/2013-AS SZEZON
2. FORDULÓ:
MANCHESTER UNITED - FULHAM FC 3-2 (3-1)
Manchester, Old Trafford V.: Kevin Friend
MANCHESTER UNITED: De Gea - Rafael, Carrick, Vidics, Evra - Valencia, Cleverley, Anderson (Giggs 81.), Kagava (Rooney 67.), Young (Welbeck 67.) - Van Persie Menedzser: Sir Alex Ferguson
Csere: Lindegaard (kapus), Evans, Rooney, Giggs, Hernández, Welbeck, Scholes
FULHAM FC: Schwarzer - Riether, Hughes, Hangeland, Briggs - Duff, Diarra (Baird 82.), Dembélé, Kacaniklic (Sidwell 62.) - Ruiz, Petric (Rodallega 72.) Menedzser: Martin Jol
Csere: Stockdale (kapus), Kelly, Baird, Sidwell, Kaszami, Rodallega, Halliche
Gólszerzők: Van Persie (10.), Kagava (35.), Rafael (41.) ill. Duff (2.), Vidics (64.-öngól)
Sárga lap: Hangeland (34.)
ONLINE KÖZVETÍTÉS

90+7. perc Lerohan a Fulham, David De Gea reflexből véd egy fejest, majd Ryan Giggs durrantja csúnyán fölé Danny Welbeck beadását. A bíró lefújja a meccset.

90+4. perc Wayne Rooney lába szétnyílt és vérzik, Hugo Rodallega taposta meg, bár a visszajátszás szerint nem szándékosan. A csatárt hordágyon viszik le.

90+1. perc Wayne Rooney kap remek labdát, de 18 méterről fölélövi. 4 perc a hosszabbítás.

88. perc Robin van Persie gyönyörűen emel vissza Ryan Giggsnek, aki érthetetlen módon ahelyett, hogy középre adna a tizenhatoson belül, ahol hárman vannak, kipasszolja üres területre.

87. perc Tom Cleverley lő kapura 18 méterről, a labda egy méterrel megy a bal alsó sarok mellé.

86. perc Kettős szerencsétlenkedés. Előbb a hazaiak visznek ki az alapvonalon kívülre egy megszerzett labdát, majd Brede Hangeland "ment" szögletre.

81. perc Hugo Rodallega kap remek kiugratást, az óriási helyzetben Michael Carrick ment becsúszva.

78. perc Rafael lő kapura 18 méterről, Mark Schwarzernak igencsak nyújtózkodnia kell, hogy szögletre tudja tolni.

75. perc Szabadrúgást kap a Manchester United, amit Robin van Persie végez el, Wayne Rooney viszont nem tud jól belefejelni a labdába.

70. perc David de Gea tolja a kapu fölé Moussa Dembélé távoli bombáját, majd reflexből védi a belga közeli kísérletét is a védelem szerencsétlenkedése közepette. A hazaiak hátsó alakzata most szétesett.

67. perc Együtt a pályán - és egy csapatban - Wayne Rooney és Robin van Persie, előbbi Sindzsi Kagava helyére érkezik. Danny Welbeck Ashley Youngot váltja.

64. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Nemanja Vidics akadályozza a beadásra kifutó David De Geát, és a saját kapujába sarkaz. Ez volt a szerb első öngólja a Premier League-ben. 3-2

62. perc Ashley Young ível középre, de ott Robin van Persie löki Brede Hangelandot. Apró szemekben, de ömlik az eső az old Traffordon.

59. perc Robin Van Persie ível a túloldalra Ashley Young fejére, de Rafael még beleér, így kimarad a lehetőség.

58. perc Sindzsi Kagava keverget, próbálja magát tisztára játszani, de lövése a védőkről szögletre pattan.

56. perc Robin van Persie estében még tovább tudja passzolni a labdát Ashley Youngnak, aki viszont elkapkodja a lehetőséget, és a védőkbe lő.

52. perc A saját tizenhatosán belül Sascha Riether csúszik be páros lábbal Ashley Young elé, de nem ér a szélsőhöz, viszont kézzel akadályozza a haladását. A bíró továbbot int.

50. perc Az első percekben nem sokat változott a játék képe, a Manchester United birtokolja a labdát és támad.

47. perc Antonio Valencia ad laposan középre jobb oldalról, Sindzsi Kagava nem tudja beletenni a sarkát a labdába.

46. perc A Manchester United kezdi a második félidőt. Egyik csapat sem cserélt a szünetben.

Jól bekezdett a Fulham, de Damien Duff gólja után nem esett össze a Manchester United, és fokozatosan átvette az irányítást. Robin van Persie egyenlítő gólja után megnyugodot a hazai csapat, és az első félidő végére valódi örömjátékot láthatott az Old Trafford közönsége. Teljesen megérdemelt a MU 3-1-es vezetése, a Fulham teljesen tanácstalannak látszik.

45+3. perc Sindzsi Kagava veszélyesen ad középre jobb oldalról, de Robin van Persie nem tud belefejelni. Vége a félidőnek.

44. perc Most mázlija volt a Unitednek. Alexander Kacaniklic nem túl erős, és nem is jól helyezett kapura lövését David de Gea kissé sután üti ki, éppen Mladen Petric elé, aki pár méterről ismétel, de ez elakad a spanyol kapus lábában, és a labda a felső lécen csattan.

41. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Örömfoci az Old Traffordon. A bal oldalon a tizebhatoson belülre betörő Ashley Young átíveli mindeki felett, és a túloldalon érkező Rafael pár méterről a hálóba fejel. Mark Schwarzer még beleér. 3-1

40. perc Tom Cleverley ível előre Robin van Persie-nek, de a kifutó Mark Schwarzer lábbal tisztáz. Veszélyes lehetett volna.

38. perc Kis híján újabb gólt szerez a Manchester United. Sindzsi Kagava szép cselek után a kapufát találja el, a kipattanót Ashley Young tűzi kapura, végül Rafael kotorja a hálóba a labdát. Viszont ő lesről.

35. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! egy szöglet után a lepattanót távolról Tom Cleverley bombázza kapura. Mark Schwarzer ezt még kiüti, de pont Sindzsi Kagava elé, aki villámgyorsan reagál, és pár méterről a hálóba passzol. 2-1

32. perc A hazai kapus, David de Gea trükközik a kapu előtt, gyönyörű és finom sarkazós csellel becsapja Mladen Petricet, az ellenfél csatárát. Szép volt, de vélhetően edzőjének, Sir Alex Fergusonnak nem annyira tetszett spanyol kapusa öncélú cselezgetése...

30. perc Antonio Valencia játssza magát tisztára, majd húsz méterről erővel kapura lő, a labda egy méterrel kerüli el abal felső sarkot.

29. perc Egymás után két Fulham-szöglet, a másodikat Michael Carrick elfejeli az érkező Mahamadou Diarra elől.

27. perc Antonio Valencia egy testcsel után jobbról középre ível, Robin van Persie fejét keresi, de a védők kibólintják.

24. perc Villámgyors hazai támadás végén Sindzsi Kagava balra játssza ki a labdát Ashley Younghoz, aki azonban ahelyett, hogy beadná középre, 12 méterről csúnyán föléduttantja. Szinte csak a Manchester United támad.

20. perc Matthew Briggs vesz le mellkassal egy beadást a kapu mellett, de nem értik meg egymást a kapus Mark Schwarzerrel, és hagyják a labdát szögletre csorogni.

18. perc Matthew Briggs löki el antonio Valenciát a tizenhatos jobb oldalán. A szabadrúgát robin Van Persie végzi el, de elakad a védőkben.

15. perc A korai gól után gyorsa összeszedte magát a Manchester United, folyamatosan támadja a vendégkaput. Antonio Valencia jobb oldali beadását Rafael vágja az égbe.

10. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Patrice Evra adott középre bal oldalról, és az ott álló Robin van Persie kapásból, 12 méterről a hálóba lő, Mark Schwarzer hiába vetődik. 1-1

8. perc Ashley Young bal oldali szöglete jól csavarodik középre, de a védők kivágják.

6. perc Sindzsi Kagava passzolja le a jobb szélen felfutó Antonio Valenciának, aki erősen belövi a kapu elé, de a labda mindenki előtt elszáll.

2. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Rafael adja el kétszer egymás után a labdát, majd Petric-csel szabálytalankodik a tizenhatos bal oldalán. Bryan Ruiz lapos beadását a pontosan érkező Damien Duff vágja be közelről a kapuba. Erről csúnyán lemaradt a United-védelem. 0-1

1. perc A Fulham kezdi a találkozót.

15:50 Martin Jol: "Ha csak nem jövünk elő valami válasszal, akkor Van Persie-nek könnyű dolga lehet. Csakhogy mi jól ismerjük őt. Tavaly mindkétszer jók voltunk az Arsenal ellen, és remélem megint ki tudjuk kapcsolni a hollandot. Le kell szűkítenünk a területeket, és első perctől az utolsóig megpróbálnunk megakadályozni, hogy az ellenfél labdát szerezzen a középpályán. Ha ez sikerül, akkor van esélyünk."

15:35 Sir Alex Ferguson, a Manchester: "Múlt szombaton elmentem megnézni a Fulham-et, és nagyon jól játszottak. Tapasztalt gárda, ahol hat 30 fölötti játékos is van a csapatban. Most otthon játszunk, és gyorsan meg kell szereznünk az irányítást, különösen a hétfői meccs után."

15:20 Köszöntjük Kedves Olvasóinkat! Negyven perc múlva kezdődik a Manchester United - Fulham FC angol bajnoki labdarúgó-mérkőzés, ahol mindenki Robin Van Persie játékára kiváncsi a leginkább. A hazaiak holland sztárja kezdőként lép pályára.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu