Neymar-bombagól, vb-döntőben a Santos!

Létrehozva: 2011. december 14. 13:20
Két szép távoli akciótalálattal és egy szabadrúgásgóllal rendezte le a Santos a hazai pályán szereplő, japán bajnoki címvédő Kasiva Reysolt a klubvilágbajnokság elődöntőjében. Vasárnap a Barcelona következhet.


Amennyire nagy várakozás előzte meg Neymar bemutatkozását Kelet-Ázsiában, annyira nagyot szólt a 19 éves szupertehetség. Az első perctől trükközött, húzogatott, átlépős cselekkel bolondította a japánokat, majd a 19. percben Ganso passzából egy szép mozdulattal üresbe játszotta magát, mielőtt 20 méterről kilőtte a jobb felsőt.

Miközben a brazilok remekeltek, Borges gondoskodott róla, hogy ne csak tini csapattársáról szóljon a találkozó, hasonló távolságból lőtt hasonlóan nagy gólt, csak a másik sarokba. A gól után a hazaiak nem estek össze, sőt felpörögtek és szabadrúgásokból veszélytettek, de Leandro és Wanger nem tudott túljárni honfitársuk, Rafael eszén.

A Santos sebezhetőnek tűnő védelme aztán a balos szöglet után kapitulált, Szakaj Hirosi erőteljes fejesével újra nyitottá vált az összecsapás. Hogy mégsem lett az, arról Danilo gondoskodott, aki ügyesen átlőve a labdát a sorfal felett jó 25 méterről állította vissza a kétgólos előnyt, amelyet már nem engedtek ki kezükből a dél-amerikaiak.

A Reysol a végén ziccerig és kapufáig jutott, de be kell érnie a szombati harmadik helyért vívandó meccsel. Ott valószínűleg a katari Al-Szaddal találkozik majd, hiszen az arabokra nem más, mint a Barcelona vár csütörtökön. Ha minden a várakozások szerint alakul, akkor vasárnap 11 órakor következik Neymar nagy csatája a katalánok ellen!

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ:

Kasiva Reysol (japán)-Santos (brazil) 1-3 (Szakaj 54., ill. Neymar 19., Borges 24., Danilo 63.)

Barcelona (spanyol)-Al-Szadd (katari), csütörtök 11:30


Neymar gólja

Borges találata

Szakaj fejese

Danilo szabadrúgásból

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu