Nesta visszavonul

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 20. 13:27
Alessandro Nesta, a Milan és az olasz válogatott korábbi klasszisa bejelentette visszavonulását, és a jövőben edzőskődni szeretne.


 

A 37 esztendős hátvéd jelenleg az észak-amerikai bajnokságban (MLS) szereplő Montréal Impactben futballozik, de csak az idény végéig.

„A közeljövőben ki akarom próbálni magam edzőként. Azt hiszem, néhány hónapot pihenni fogok, mielőtt elkezdem a tanulást” – nyilatkozta a veterán bekk.

Nesta római srácként a Lazióért élt-halt, ott is mutatkozott be a Serie A-ban, kilenc év után, 2002-ben azonban átszerződött a rivális Milanhoz, amelyet 2012-ig erősített.

Legnagyobb sikereit a Rossonerókkal érte el, hosszú pályafutása során összesen háromszor nyert bajnokságot (egyszer a Lazióval), kétszer Bajnokok Ligáját, egyszer pedig KEK-et, hogy csak legnagyobb sikereit említsük.

Az olasz válogatott szerelését 78 alkalommal öltötte magára (gólt egyet sem szerzett), a 2006-os, aranyérmet hozó világbajnokság után jelentette be, hogy a továbbiakban csak a klubkarrierjére szeretne összpontosítani.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu