Nem Torres, Szalai! Bajban az Arsenal?!

Létrehozva: 2013. november 5. 23:00
A Chelsea és a Schalke lényegében a csoportelsőségért lép pályára, Fernando Torres hiányában lehet Szalai Ádám az estét felvillanyozó csatár? Elmondása szerint bizakodva készülnek a Bajnokok Ligája E-csoportjának újabb rangadójára. Arsene Wenger eközben két győzelemre hajtó csapatot vár Dortmundban, ahol rengeteg hiányzó és a Borussia miatt a 13 éve tartó széria is veszélybe kerülhet. Jürgen Klopp csak kollégáját dicsérte.


E-CSOPORT, 4. FORDULÓ:

CHELSEA-SCHALKE - 20:45 óra

London, Stamford Bridge. Vezeti: Svein Oddvar Moen (norvég)

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

Chelsea: Cech - Ivanovics, Cahill, Terry, Cole - Ramires, Mikel - Schürrle, Mata, Hazard - Eto'o.

Schalke: Hildebrand - Ucsida, Santana, Höwedes, Fuchs - Aogo, Neustädter - Boateng, Meyer, Draxler - Szalai.

Amennyire leégett a Chelsea, amikor utoljára a Stamford Bridge-en BL-mérkőzést játszott, annyira kedvező a jelenlegi helyzete, hiszen a 3. forduló után az élről várhatja a folytatást. Sőt, azt a Schalkét látja vendégül, amelyet két héttel ezelőtt a gyakran bevehetetlen várnak számító Veltins-Arenában tanított móresre egy 3-0-val.

Ezt szerdán Fernando Torres nélkül kell megismételni, aki ugyan 8 bajnokin csak 1 gólt szerzett, de a csapatok októberi találkozóján kétszer volt eredményes. Combjával bajlódik, eleinte kérdéses volt, viszont az esti órákra kiderült, hogy egyáltalán nem számíthat rá José Mourinho. Ez azt jelenti, hogy az eddig halvány formában szereplő, zömében inkább kispados Samuel Eto'o kapja meg az esélyt. Esetleg Demba Ba? Van rá esély, de nem sok...

„Biztos helyen vagyunk a továbbjutás szempontjából, de ha ismét kikapunk, akkor hirtelen nagyon nehéz helyzetbe kerülünk, tehát a szerdai egy fontos mérkőzés számunkra” – vázolta a képet a menedzser, José Mourinho.

Miközben a BL-ben az eddigi hat pont idegenben gyűlt össze, a bajnokságban ellentétes a helyzet, otthon ötből öt a mérleg, míg vendégként csak a hétvégén hetet kapó Norwich-ot sikerült legyűrni. „Úgy is lehet fogalmazni, hogy nagyon kemény helyeken jártunk. A Manchester United, a Tottenham, a Newcastle, az Everton négyes talán a négy legnehezebb aréna, ahova utazhattunk eddig. Ettől függetlenül úgy kell elemeznem a helyzetet, „miért nem voltunk jobbak?”, különösen szombaton, ami eddigi legrosszabb játékunk volt" – summázott egykedvűen a szakember.

A Schalke nem is futna rossz szériát augusztus vége óta, hiszen 9-1-3-as mérleggel bír. A három bukott mérkőzés volt azonban az igazi értékmérő, és minden csúnyán pórul jártak, így a Bayern München 4-0-ra, a Chelsea 3-0-ra, a Borussia Dortmund pedig 3-1-re verte otthon. Így azért már gyökeresen más a leányzó fekvése. Persze Klaas-Jan Huntelaar, Jefferson Farfán és rendre néhány kulcsember nélkül egyáltalán nem egyszerű teljesíteni.

Jelenleg Szalai Ádám sincs 100 százalékos formában, így fülporctörést szenvedett a hétvégén Berlinben aratott értékes győzelem során, amelyen lényegében ő lőtte a döntő találatot. „A Hertha elleni találkozó 2. félidejében sérültem meg, majd meg is operáltak – mondta a klub hivatalos honlapjának a magyar támadó, aki hozzátette. – Már teljesen jól vagyok, ez az apró probléma nem hátráltat abban, hogy pályára lépjek Londonban. A hangulat remek, együtt ünnepeltünk a szurkolókkal, ami az Olimpiai Stadionban nagy élmény. Kemény mérkőzés elé nézünk, de bizakodunk, ha egységesek és célratörők leszünk, akkor bármi lehet, ahogy a csoportban is."

---

BASEL-STEAUA BUCURESTI - 20:45 óra

A csoport állása:
1. Chelsea 3 2 0 1 8 2 +6 6
2. Schalke 04 3 2 0 1 4 3 +1 6
3. Basel 3 1 1 1 3 3 0 4
4. Steaua Bucuresti 3 0 1 2 1 8 −7 1
F-CSOPORT:

BORUSSIA DORTMUND-ARSENAL - 20:45 óra

Dortmund, Signal-Iduna Park. Vezeti: Björn Kuipers (holland)

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Grosskreutz, Szubotics, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Blaszczykowski, Mhitarjan, Reus - Lewandowski.

Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Ramsey - Rosicky, Özil, Cazorla - Giroud.

Ennél nagyobb rangadó nem kell! A Premier League toronymagas éllovasa látogat a Bayern München tempóját kényelmesen tartó, a hétvégén hatot vágó Dortmund otthonába. A tét kettőzött, ugyanis a halálcsoportban hárman pályáznak két helyre, valaki pedig a végén sírni fog. Bármennyire kezdett biztatóan az Arsenal, ha nem vigyáz, akkor könnyen megszakadhat a közel másfél évtized óta tartó sorozatos továbbjutás a legjobb 16 közé.

A londoni 2-1-es zakó után ugyanis Dortmundban egyáltalán nem esélyes, míg a Napolinak a marseille-i győzelem után sokan már most behúzták a három pontot. Ugyebár még utazni kényszerül az olaszokhoz a kötelező franciák elleni hazai mérkőzés előtt. Ez azért vészesebb sorozat, mint a Dortmundé vagy a Napolié tűnik jelenleg.

Márpedig a németországi túrát Jack Wilshere, Mathieu Flamini, Theo Walcott, Lukas Podolski, Yaya Sanogo és Alex Oxlade-Chamberlain nélkül kell megoldani. Persze a szekér zömében nélkülük meg úgy a bajnokságban, ahogy, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a heti két mérkőzés az állandóan játszók erejét is felőrölheti. Főleg úgy, hogy a Dortmund lazán nyeri meccseit és csak két hosszú távú hiányzóval számol, Mats Hummels kisebb kérdőjel.

„Az Arsenal pozitívan gondolkodik, ahogy a Dortmund is, mindkét csapat meg akarja majd nyerni ezt a mérkőzést – jelentette ki Arsene Wenger. – Azért veszítettük el az első találkozón, mert nyerni akartunk és kifogtak rajtunk egy kontrával. Lewandowskival jó lesz vigyázni otthon, nagyon veszélyes. Legjobban úgy tudjuk csendben tartani, ha meg- és távol tartjuk tőle a labdát" – vélekedett a tavasszal a Real Madridot néggyel megszóró csatársztárról.

A másik oldalon Jürgen Klopp csak dicsérte kollégáját: Ő tényleg valaki, egyszerűen szeretem. Ő Sir Arsene Wenger. Szereti birtokolni a labdát, játszani a futballt, passzolni... az egész olyan, mint egy zenekar. Ugyanakkor én jobban szeretem a heavy metalt, és azt is, ha minél hangosabb. Bevallom, tetszik az Arsenal filozófiája, de nem tudnám edzeni, mert én másmilyen fickó vagyok. Elég, ha csak figyelnek engem a meccsek alatt. "

Az Arsenal eddigi négy németorsági BL-mérkőzésén nem kapott ki, de ez lesz talán az eddigi legnehezebb túra.

---

NAPOLI-MARSEILLE - 20:45 óra

A csoport állása:
1. Borussia Dortmund 3 2 0 1 6 3 +3 6
2. Arsenal 3 2 0 1 5 3 +2 6
3. Napoli 3 2 0 1 4 4 0 6
4. Marseille 3 0 0 3 2 7 −5 0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu